Како со депресија до убаво расположение

Може ли депресијата да се надмине за само 4 дена?

Како со депресија да се справиме во овие турбулентни времиња? Притисоците врз нас се се поголеми. Од оние домашните, на работа. Многумина од нас се справуваат многу добро со сите овие притисоци.

Некои тоа го решаваат со одржување хармонија во своето семејство, некои го комбинираат со дружење со оние вистинските пријатели, некои пак се „празнат“ со спорт.

Многумина бараат решение во се само не во вистината и искреноста. Решение се бара во коцкањето, обложување, денгубење во празни политички муабети, како се и сешто.

Бидејќи на секого може да му се случи поради Х причини да го задеси подолг период нерасполошение и ако не превземе било што да тоа премине во депресија и во тежок стадиум. Како со депресија за оние кои сакаат да дознаат за оние кои веќе приметиле дека се во тој лош правец. Во наредниот линк ви даваме можност да се тестирате дали сте вие и во кој стадиум на депресија

На крај со депресијата  за само 4 дена

Депресијата ја проучувал и американскиот психолог Džejms Penebejker уште во седумдесетите на минатиот век. Од лично искуство негово напоменува дека после разводот навлегол во депресија и било се полошо и полошо.

Депримиран лежел по цели денови на креветот во дневната стално во пред очи му била машината за куцање.

После долго гледање решил да стане и напише нешто. И онака депримиран почнал со пишување, она што прво му поминало низ глава. Необрнувајќи внимание на грешки на правопис и пишувал.

Секој ден отприлика по полоовина час. Веќе после четвртиот ден увидел огромна разлика во своето расположение.

Воочил дека депресијата скоро и да ја нема и дека сосема позитивно расположен се смеел. Се заинтересирал и почнал поозбилно да го проучува сето ова, на свои пациенти и доброволци. Секаде ефектот бил ист, после само 4 дена Се било различно.

Само требало молив, машина за куцање или компјутер. Нешто каде може да пишувате. Многу добро е ако во тие 4 дена внесете и здрава исхрана, многу вода и суплименти од состојки потребни за телото се храни како треба. Суплименти од видот…на линкот

Пенкало и лист хартија за подобро чувство

Како со депресија кога ја имате, ви треба само молив и лист хартија…

Пишувате за што и да сакате, од тоа како се чувствувате , што размислувате во моментот и притоа никако да не внимавате на граматичките грешки или печатните. Пишувајте.

како со депресија

Користете тајмер од 15 или 30 минути и додека не заврши тајмерот пишувајте, како ви доаѓаат мисли зборови така.. Доколку не знаете што во еден момент а има уште време…напишете го истото прераскажано.

Како со депресија, лесно.

После 4 дена сите листови напишани згужвајте ги и фрлете. И онака нема да ви требаат бидејќи веќе ја чувствувате разликата.

Како со депресија за 4 дена ви посочивме а за здравата храна ќе морате сами додека за суплиментите ви стоиме на располагање  на линкот.

Водата и онака знаете каде да ја набавите. Споделете го текстов бар нека и вашите пријатели си го подобрат расположението за 4 дена а потоа повикајте ги на дружба. Дружбата секогаш унапредува.

П.С. Авторот и те како потврдува со лично искуство дека откако започна пишувањево на сајтот се е некако повесело, смирено и распролетено…

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *