Заработи повеќе а за истото работно време

Колку е важен бројот на работни саати за големината на платата ?

Заработи повеќе за исто работно време некако станува опсесија на сите вработени во денешно време. Вработените кои пак во суштина не ги познаваат добро работите во вреднувањето на луѓето.

заработете повеќе

Вистинското прашање е како тоа да двајца работници кои работат иста работа со ист број работни саати заработуваат различно. И тоа најчесто оној кој заработува помалце се оправдува себеси како му фалат саати за да би дошол до подобра заработка.

Заработи повеќе ако ти се зголеми бројот на саати. Но до каде?

Еден ден има само 24 ч. и тоа е исто за сите. Сакате ли зголемена плата за 3 пати би било изводливо ако работите (8 Х 3) може, кога не би одмарале. Ако е точна таа логика ако посакате 4х поголеми примања, ќе немате доволно часови.

Малку на шала само за да демонстрираме дека тој разлог за мали примања не држи вода.

Како тогаш до поголема плата?

Заработи повеќе како тема се дебатирала и на семинар на блискиот истик каде биле на едно место собрани најголемите производители на нафта и лично тој, неговата маленкост Џим Рон.

Мотиваторот над сите мотиватори. Повикан како гостин да одржи мотивирачки говор и одговори на некои прашања за модерниот бизнис.

Господине Рон кои се вашите прогнози, што ќе се случи во наредните години? Бил запрашан Џим Рон на крајот од својот говор

-Е па господо, моите познавања се огромни но на таа теме немам дилеми одгворот ќе ви го кажам јасно и веднаш– Одговорил тој

Воопшто не се сомневам дури сум сигурен дека она што ќе се случи нема да биде различно од она што до сега се случувало– поднасмеан им одговорил Џон

Како и последните иљадници години наутро сонцето ќе изгрее и замислете навечер ќе зајде– се нашалил тој

-И не само тоа утредента повторно истото, се менуваат 4 годишни времиња а со тоа и зими кои се некогаш благи а како и бизнисот некогаш многу сурови. Но минуваат зимите секогаш и така со иљадници години.

Господо за да се смени нешто во вашиот бизнис треба вие да се смените. Доколку не се смените се ќе остане исто како и до сега, можеби не иљадници години но исто како претходните.  Морате вие да си ја зголемите вашата лична вредност за да се смени вредноста на вашиот бизниспоентирал Џим Рон како и секогаш

Поголема ваша вредност е еднаква на поголема вредност на вашиот бизнис на вашата плата

Заработи повеќе не со дополнителни саати работа  со дополнителна вредност ваша лична.

Доколку усвоите повеќе вештини и знаења ќе дојдете во ситуација да на пазарот на трудот ве платат повеќе затоа што сте многу повеќе потребен, вредите многу повеќе од предходно.

Ние можеме да ви понудиме можност за усвојување на нови вештини на нови знаења. Со подршка и тимска работа преку модерните комуникации да остварите поголема вредност низ целиот свет.

Сето тоа мора да стартува со вашата заинтересираност и иницијатива за контакт. Се друго останува да го сработиме со заеднички сили во исто работно време.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *