Жена лидер – вистинска потреба на денешницата

Послабиот пол природно е појак ама попушта

Како предуслов за успех се почесто се јавува потребата од жена

Жена лидер во свет на мажите има се помалце, на раководни места каде треба да се организира работа за мажи.

Логиката вели тие што носат одлуки (а се мажи) назначуваат на такви позиции мажи.

Доколку би одлучувале жени, тие би ставиле квалитетни кадри.

Исланд во периодот после финансиската криза најбрзо од кризата излегле фирмите на чии врв биле жени. Сите санации статистички жените ги направиле многу подобро од мажите.

Жени лидер

„Не постои граница за тоа ние, како жени, што можеме да постигнеме.“ – Мишел Обама

Дури и во сите криминали на управувачките функции жените се застапени само со 4%.

“Женската посветеност е нивна најголема убавина“ – африканска поговорка

Во политиката пак уште полоша статистика. Не во пратенички функции, таму законски се замачкани очите, туку во раководни функции. Претседателки, премиерки…

Затоа човештвото не оди во добар правец, затоа што жената не го води.

Не постои таква мајка која би стиснала копче за активирање на ракети во место каде има синови.

Ајде сетете се на жена премиер, претседател на држава или ЦЕО на некој светски бренд.

Нејзиното величество во светот на бизнисот ако е на врв тогаш таму функционира се

Жена лидер успева да излезе на крај со деца, сопруг и дом а зошто не би и со бизнис?

Жената во процесот на раѓање живот и негово созревање се справува одлично зошто би било проблем да се справи со бизнис?


“Жената стои, како капија, на излезот и на влезот во овој свет“ – Иво Андриќ

Жена лидер во домот но и на работното место.

Жени лидер

Статистиката укажува на тоа дека жените се повеќе фокусирани од мажите затоа што не се вешти во мултитаскинг. Кога работат, работат една работа. Во процесот на учење жените секогаш биле поспретни од мажите.

Линк за останатите наши приказни.

Ако умеат подобро тоа само значи и дека жените лидер полесно успешно би ги завршиле работите.

Во бизнисот резултатите се правопрпорционални со фокусот и учливоста.

И во двете компоненти во кои жената е подобра од мажот. Подобра во компонентите што водат кон успех со гаранција.

“Таа. Тое е прво лице еднина. Тоа е заменка што ништо не може да ја замени“ – Ѓорѓе Балашевиќ

Во овој текст не сакаме да омаловажиме некого посебно не мажите. Што би правеле жените без мажите?- би им било полесно 🙂

Нјадобро е кога секој би бил на функцијата која ја посакува и заслужува но никако затоа што е маж.

Мулти левел интернет маркетинг

Женa лидер во МЛИМ ќе најдете навистина многу. Бидејќи овде тие се самостални и зависи се само од поединецот а не од некаков систем. Линк за МЛИМ

Умеат со едноставните работи. Умеат како да ги водат работите а да притоа не комплицираат.

Во мулти левелот жените пливаат подобро бидејќи предуслов за успех е да Се биде едноставно, да се дуплицира и никако откаже.

“Жена е некој кој вриска кога ќе види глушец, а со насмевка гледа во волк“ – Шиам Капур

Жени лидер

Доколку МЛИМ е во индустријата за здрава храна и убавина, уште подобро.

Жена лидер во индустријата за здрава храна и поубав изглед уште повеќе доаѓа до израз. Знаат како да ја доловат потребата од здравје , а посебно убавина и вечна младост.

Женa лидер во МЛИМ и дупликацијата ја прави совршено.

-Користиш  и препорачуваш на луѓе и ги учиш другите на тоа.

“Жената е како ќесичка чај: никогаш не знаеш колку е јака додека не ја ставиш во врела вода“ – Еленор Рузвелт

Имаме тим за подршка на сите кои се заинтересирани за работа за дополнителна заработка, па и за мажи.

Линк за контакт и тука

СЕКОЈА ЖЕНА МОЖЕ ДА Е ЛИДЕР.

Споделете го текстов нека и оние жени кои незнаат, дознаат колку се моќни.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *