Лидер што не сака да слуша е опкружен со глуви луѓе

Ако не го слушаш нема ни кој да ти каже

Лидер ако во своето водење не е спремен да сослуша свои соработници секогаш се соочува со неразбирање. Се соочува со препреки при желба да промовира нов проект и план.

Овие управители, директори или сопсвеници вообичаено сами не ги согледуваат ови грешки. Така наречените лидери во Мулти Левел Интернет Маркетингот не напредуваат. Едноставно доаѓаат до некој стадиум и потоа стагнација со години. И секогаш друг им е крив и околностите се такви а не е до нив.

Доколку долги години во работењето стагнирате тогаш никој сем вас не е крив. Само вие и никој друг.

Самарот има облини но не е крив

Лидер умее со соработниците но и со децата.

Ако децата се учат од родителите по тоа што го прават а не што го зборуваат, зошто би било различно со нашите соработници и вработени. Доколку ние правиме едно а друго кажуваме тогаш не само децата туку и возрасните го прават истото. Тоа што правиме го прават и тие.

monkey does what a monkey sees

Лидер кој не слуша се среќава и со непослушност од оние околу себе. Доклку функционира на овој начин неможе да се нарече лидер. Некаков шеф по заслуга на добро гребење или некаков водач на смена повторно поради чистење туѓи кондури – тоа може.

Доколку сакате тогаш бидете учливи

Лидер учи цел свој живот. Тој учи од искусните, постарите и од младите. Го прават она и што го говорат и многу ретко може да видите како глумат или фолираат.

Луѓето сакаат да се со оние кои знаат што сакаат и каде одат. Има ли нешто подобро од тоа кога одите со оној кој зне каде се упатил.

Кога лидер промовира настан или проект тој ги изнесува своите верувања во успехот на тој проект. Нечини ако е проектот твој ти да не веруваш во него.

Чистата душа кога ќе залута прашува за правец

Во ситуација кога дете ќе ве праша било што, со задоволство ќе му одговорите и објасните се што знаете, без фолирања и лажења. Така искрени, ќе добиете дете кое ви верува, сака и следи.

Ако е така со децата зошто тогаш да е различно со нашите соработници, нашите вработени?

Бидете лидер кој ги слуша за да научи. Ќе ви се врати да сте опкружени со многу луѓе што ве следат и што сакаат да наушат каде и како со вас, а неважно до кога и колку.

Никако да не мешаме Лидер и Менаџер. Менаџер е оној кој управува менаџира додека Лидер е оној кој води некаде некого. “On Becoming A Leader“ -Ворен Бенис, може да прочитате во оваа книга.

Лесно е кога знаете што сакате да бидете.

Кога ќе ви е појасно што сакате , знаете каде и како тогаш несебично споделете со другите. Дупликацијата е предуслов за огромен успех. Тимот се гради со доверба со взаемно слушање.

Исконтактирајте не за работа со тим и лидери на дело

Како ќе рече дедо Арсение : Две уши се повече од една уста, нека е така и во работењето.

Споделете го текстов и направете свој тим на вистински следбеници до вистински вредности.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *