Вистина за сите времиња, вери и нации

Вистина, толку многу злоупотребуван и искривуван збор.

Злоупотребуван и искривуван од личности кои сакале да профитираат. Да остварат моментална добивка и никако долготрајна. Но како и нивната добивка на пазарот така и нивната личност во нашите спомени трае кратко.

Водени од таа логика многу текст и нема да им отстапиме на овие модерни лажови, или некажувачи на вистината.

Кога не умееш како, кажи вистина

Вистина во секоја прилка. Кога си млад и имаш проблем со “твоите“. Лесно е. Кажи им ја само вистината.

Кога си родител и не умееш со тинејџерите. Навистина е лесно, кажи им ја вистината.

Кога со својот партнер имаш проблем, голем од оние што тежат неколку тона. Многу е лесно навистина.

-Кажи ја само вистината и ништо друго.

Може некогаш да здоболи но тоа се кратки и не толку страшни болки. Затоа на долги патеки секогаш решение е вистината.

Па зар кога пред очи ќе здогледате насмеано бебе, младо милениче, творба на природата, дело на заљубен уметник нема да ве насмее, да ве развесели? Само поради тоа што она што го гледате е искрено и вистинито. Чиста вистина.

Вистината нај злоупотребувана во современиот бизнис

Вистина во светот на бизнисот е асоцијација на спротивното.

Замисли дури и поговорка си смислиле, ако не лажеш денес не може да успееш

Скроз невистинито.

Сите овие “бизмисмени“ краткорочно доаѓаат до голем профит затоа што е со лага. Колку што траат тие нивни заработки толку трае и нивната фирма, нивното име, бренд и репутација. Таквите фирми не постојат повеќе од 1 година бидејќи за да избегнат обврски ги згаснуваат.

Кога ќе се сретнете со фирми кои траат 20-30-50 100 години, кои генерации и генерации ја воделе управувале и чувале, имате респект.

Во овие фирми можете да најдете само вистини. Да најдете искуство и стручност.

Во “мојата“ фирма 40 години се говори за искуства. 40 години некој градел темели за да денес цврсто стои на врвот во својата индустрија.

“Ако толку многу знаете за слабеењето зошто сте толку дебели?“

Вистина за сите со иста мерка.

Како и секоја фирма така и нашата на својот почеток била исправена пред многу проблеми. Да се позиционирате на пазарот со производ кој носи позитивни промени не е лесно. Така и Herbalife на почетокот на 80-те си го барала местото под сонцето. Но како фирма со невиден дотогаш призвод и систем на работа брзо го привлекла вниманието и на оние кои биле скарани со вистината.

Обвинета за обмана компанијата се нашла на суд. Процес кој требало да ја избрише таа мала компанија од пазарот.

На денот на процесот низ улиците на Los Angeles се појавиле на мирове протест сите консументи и партнери на Herbalife . Пред судот пристигнале десетици иљади задоволни консументи.

Моќта на искуствата никој неможел да ја оспори.

Нашиот основач Mark R. Hughes самиот се бранел во процесот кој бил само голема фарса. И денеска во адвокатските кругови се прераскажува анегдотата, кога Марк ги запрашал судиите

-Ако толко многу знаете за слабеење, зошто сте сите толку дебели?

Линк до видеото од судницата.

Пред вистината и судиите замолчиле, им било понудено да се стават на нашиот програм и да сторат нешто за себе и своето здравје.

Моментумот искористен да експлодираме низ цел свет

Вистината искористена за да се докаже ефикасноста на производите. Искористен моментумот и Herbalife нагло почнал да се шири низ светот. Линк за моментум на успех.

Минатата година Herbalife ја заврши со промет од 5 милијарди долари а планот од 20 милијарди е веќе направен.

На овој сајт вам лично ви се нуди можност за дополнителна заработка со компанијата бр 1 во индусттријата на здрава исхрана.

Преку работа надвор на терен до работа од дома на интернет до целиот свет. Линк за контакт.

Од една просечна плата екстра како дополнување на куќниот биџет до бројки за кои само небото е … за нас тоа е патарина за до врвот.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *