Лоши диети лошо здравје-во вртлогот на трачот

 

Премногу методи за слабеење а само една вистина

Лоши диети стално не опсипувале во сите медиуми. Да резонираме дека зборот диета преставува начин на исхрана, а под Лоши диети се мисли на “рецепти“ за слабеење.

Сите ние сме слушнале за многу Лоши диети. Од оние што гледаш во месечина, па колку капки вода насабајле и навечер.

Купус и кардио диет до Џирло…Рамбо Амадеус имаше изрека за овие чаеви. Божен и Турбо Шланк веќе никој не ја спомнува, сега од оваа дистанца сите знаат дека се тоа само измами. Собрани пари и ги нема ни газдите ни диетите. А вам ви останува најлошото.

Не вреди да ризикувате може да биде лошо за вашето здравје

Измамите се подкрепени често и со квази интернет портали кои за лажни вести измислуваат нови диети. Нешто слично како оние момците од Велес. За кликови треба само добар наслов а внатре…небитно.

Лоши диети имало и ќе има но како да ги согледаме каде е границата меѓу лагата и новитетот на технологијата? Видете ги најновите сознанија на дело на линкот.

Кога говориме за Лоши диети мораме да ги знаеме основните правила при размена на енергија во телото.

Ќе потрошиш онолку колку што си внел

-Доколку потрошиш помалце, тоа што останало ќе се складира во вид на масна наслага во телото, ќе се поправиш.

-Доколку потрошиме повеќе телото ќе си надокнади од резервите во мускулите и коските.

мускулите и коските.

Вториов случај е оној кој треба да не загрижи, бидејќи тогаш и започнува процесот на слабеење на организмот а со тоа и заболување. Се разбира постепено, без да приметиме и додека се свестиме да веќе биде касно. Здрави деца здраво семејство, линкот за како. 

Деформацијата на телото настанува како последица на неправилна исхрана поточно не сразмерен влез и излез на енергија. И ако кај овие диети сме упорни телото повеќе ќе натрупа масти а ќе ја истроши мускулната маса и ќе добие форма на крушка.

Она што понежниот пол не го сака.

Кај добрите диети се случува дури да телото се оформи а да не се намали ниту еден килограм. Што знаци дека се стопиле вишок мастите на сметка на добивање мускулна маса.

Севкупно сте намалилесантиметри а килограми не. Но затоа во огледало одсјајот е оној посакуваниот. Телото има форма каква сакате.

Затоа секогаш килограмите не се најважни. Затоа нашиот шејк Формула 1 е експерт. Знае каде да додаде, а каде да одземе.

Слободно исконтактирајте не нашиот консултант со задоволство ќе ви долови како тоа нашите 9 вкуса на шејк чинат разлика.

Куќи, коли и мотори можеме да смениме ама телото ние е едно.

Чувајте го едно ни е и само него си го имаме, инвестирајте во него ќе ви врати многукратно повеќе.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *