Здави деца, здраво семејство– здрава држава

Има ли релација помеѓу староста и младоста?

Здави деца е најголема желба на еден родител. Бебињата уште во мајчиниот стомак примаат се од родителите. Доколку не сме свесни тие попримаат од стресните ситуации, од мирот или немирот што го има мајката. Нај големо влијание има исхраната на мајката и од таа исхрана зависи како ќе се развива плодот.

Здави деца

Мајките кои за време на бременоста земаат Омега3 раѓаат 25% поинтелегентни деца. Омега позитивно влијае на кардиоваскуларниот систем а со тоа и на правилниот развој кај плодот. Добро развиен кардио систем значи добра циркулација и мозок хранет добро со кислород. Добро хранет мозок со кислород значи добар развој на мозочни ќелии а со тоа и подобро функционирање или поголема интелегенција отколку кај оние кои не се така добро развиени.

Омега 3 треба да го има обавезно во нашиот оброк. Здави деца си бараат вистинска храна со помалце конзерванси и хемикалии. Никако конзерви, некакви салами мешавини за кои незнаеме што содржат.

Здрави деца растат со огромно внимание од родителите, со огромна љубов.

Немаме сомнеж дека сте ја слушнале онаа старата насмеано дете е здраво дете.

на Здави деца сите нам ни се слатки, зрачат со неисквареност, со чистина со одраз на Добро на Убаво на Чиста љубов. Затоа и кај нас секогаш предизвикуваат позитивни реакции, смеа, воодушевување, мерак и многу наежени раце и тела.

Здравје на почеток здравје до старост

Здави деца израснуваат во здрави тинејџери со побрзо созреани мозочиња и понапредни од вршњаците што немаат соодветни услови.

Кај здравите деца имаме чуство дека се им оди од рака, туку така.

Кога организмот е здрав добро нахранет и имун на болести, тој е имун и на стресови. Отпорен е на незгоди, и во се побрзо заздравува. Ништо овде не е случајно, или по некоја среќа или магија.

Кај здави деца побрзо и полесно оди образованието. Здрави се подобро им функционира телото, сеуште се опкружени со разбирање со многу љубов. Созревањето ги разликува од оние до нив кои сеуште незнаат што би во животот и се несигурни во себе. За спротивното прочитајте на линкот. 

Неаргументираната кампањите по медиумите за неписмени деца влијаат на оние кои немаат баш такви идеални услови дома. Па и уште повеќе влијае на нивната сигурност.

Разјаснивме дека нема неписмени деца има само неписмени учители и родители.

Здрави деца здрави вработени

Здави деца вообичаено израснуваат во здрави верни и чесни работници, без разлика дали вработени некаде или со свој бизнис. Знаете како и ви е лесно се, работите со љубов и она што ве влече што ве исполнува. Резултатите се огромна сатисфакција, исполнување на самиот себе.

Кога знаете како вие е вам, знаете како да го пренесете тоа и на вашите деца.

Кога во животот сте примиле многу љубов знете и да дадете.

Така секој од нас доаѓа до долга старост, до здрава старост. Старост без болки, со многу здави деца околу себе.

А што е среќата ако не е да си опкружен со многу насмеани внуци, кој дошле кај дедо и баба на ранчот. Сите заедно со своите родители, братучеди. Сите со своите весели приказни за раскажување.

А вие исполнети до максимум, задоволен од себе дека сте инвестирале во здравјето за себе и своите. Линк до здравиот доручек

Споделете го текстов, помогнете да имаме што повеќе насмеани деца.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *