Тинејџери и алкохол-пијат ли или нова афера

Пијат ли толку многу тинејџерите?

Тинејџери и акохол е честа тема меѓу родителите. Неретко завршува со критики до нив и констатација дека “изгледа многу пијат“.

Дали е навистина така? Или секогаш тие се лошите

Ќе се потрудам најкратко што може да ви прераскажам како јас се сретнав со тоа прашање на неубав начин.

Тинејџери, пиво и џепарлак

Кога од школото ќе ве повикаат и ќе ви кажат дека треба да дојдете затоа што вашето дете претерувало со пиење Пиво, сигурно не ви изгледа на добро.

Ако и барем малце ви значи вашето дете, ќе ви се пресечат нозете. Незнаете што ли сега се случило?


Тинејџери и акохол , темата што и ние со нашите пријатели сме ја коментирале. Ми се наметна, да не претеруваме со џепарлакот, не ќе да е тоа, кога се нема се нема, џепарлакот е под минимум.

А од каде па сега пиво? Денешниве деца сакаат сокови, газирани, енергетски напитоци, може на журки и некаков алкохол ама у школо и тоа Пиво? Прашалник до прашалник.

Во школото ме дочека класниот и професорката по Хемија на чии час се пиело Пивото.

И почнаа, стерео да ме бомбардираат во Долби систем со критики и поплаки…Како било, што се случило, срамота, лош пример….ма што се не слушнав за 2-3 минути. Незнаев само каде да избегам.

Алкохол кај средношколци имало ама во сторијава има се само акохол не

Едино што знев и што ми помина низ глава дај да се видам со детето. Да видам што тоа ќе ми каже.

Ја здогледав во училница, оклештена се израдува кога ме виде. Прашалници уште повеќе.
Тинејџери и акохол сум слушнам ама моето…нееее не ми се верува

Би треба  да се оправда, да ме излаже нешто, едноставно да почне да се правда.

-Тато не се нервирај не сум јас крива што се неписмени, таман да и објаснам. Нејќеше да слуша излезе од училница и отиде кај директорката да ме пријави. Дигнаа паника во цело школо за ништо.

Ми го покажа “Пивото“- енергетски напиток “Bear“.

Како што на професорката Англискиот јазик и бил јака страна, така и прочитала место Bear– Beer. А бидејќи незнаела што е Bear и ете ти паника. Е Тинејџери и акохол ама до знаењето англиски било.

Тинејџери, пиво и џепарлак

И тоа траеше неколку дена. Затоа што после тоа срамот беше голем. А бидејќи беше јасно чива е грешката ваквите неписмени фаци не се сложуваат дека они грешат уште повеќе следеа напади. Дека и тие пијалоци биле вакви или онакви и на крај….слаба оценка на детето.

Дал да плачам ил да се смеам


Тинејџери и акохол тука нема никаков проблем едино ако ти сакаш да има проблем… Ако незнаеш добро Англиски лесно ќе го најдеш.

Џепарлакот нам ни бил мал и на овие тинејџери им е мал и на оние утрешните ќе им биде мал.

Затоа родители или заработете повеќе, работејќи и од дома хонорарно ако треба , па пружете им. Или пак дозволете им во ерата на интернет да они сами си заработат. Еве ви линк , нека се информираат и нека сами решат. Место социјални мрежи можеби ќе се решат да заработат и повеќе од вас.

Тинејџери, споделете го линков на вршњаците. Некој од нив сака да си купи Bear, Monster или Red Bull  со свои заработене пари, знам такви кои си купија и автомобил.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *