Државна работа – зошто ли е толку посакувана?

Родиме мајко и малер само, државно фрли ме

Државна работа па макар и по цена на губење образ, губење достоинство и валкање на фамилиарно презиме и име.

На што ли се спремни некои луѓе само за да дојдат до државна работа?

Денес сме сведоци на трендот во нашево општество, пошто-зошто запослување во државна институција на сите од семејството. На невидени лични бламирања, брукања и бескичмени оправданиа сме сведоци.

Едно е само важно да се искористи СЕ што може. Државна цицка е државна цицка.

Многу често слушаме изјави од типот “земај кој ти дава“, “земај џабе е“ итн итн, кој сендвичи кој работни места некој и патни трошкови. И како на врв од сето тоа и работа во државно за сите во семејството зошто е џабе нели. Или не работиш ништо а земаш пари. Малце пари се ама ништо не работиш.

Дали е тоа старт на создавање хендикепирана нација. На млади кои се неспособни да створат за себе и својата фамилија. Деформирана генерација која не умее ни после нужда да го стори она со хартија…

Коренот на оваа појава не е оддамна. Последните 15-20 години некако зема замав и ја премина секоја морална граница. И онака годините се неважни.

Кој тоа ја форсира државната работа?

-Младите или родителите?

Државна работа не е работа со голема плата- сигурно НЕ, државна работа со сигурно работно место…и тоа веќе одамна НЕ е.

Државна работа само за привилегии? Сем крадење моливи, пенкала и хартија нема ништо друго. И тоа веќе не е.

Се работи за одење на работа и неработење.

Ја знаете онаа старата со клатење врата…

Мора да ги издвоиме вработените во медицинските установи и образованието, таму нели и не се тепаат многу да си ги запослат децата, таму треба и да се сработи нешто.

Доколку нема јаки аргументи а ни финансии тогаш доаѓаме и до сршта на ова лудило.

За тие места и се тепаат оние кои и не умеат ништо друго да сработат. Не умеат да сработат за да заработат, не се учени на работни обврски, на дисциплина уште помалку на верност и поштеност.

Целата еуфорија е најмногу штетна за младите

Што ли тоа старите ги подучуваат младите што им ги полнат главите дека тоа, всушност таа работа е добра ?

Државна работа по секоја цена, а цената многу голема.

Каде ли е креативноста, каде ли е изразувањето на себеси, исполнувањето на своите цели и желби.

Исполнување на потребата да се биде различен, да се створи нешто поинакво по кое ќе ве препознаат во светот па и дома.

Во ера на интернет ние на младите им демонстрираме неспособност, некреативност, размазеност и жед за државна цицка.

Кога ќе влезеш во погрешен воз – сите станици се погрешни

Познавам многу кои се згадени од сето ова и кои верувале или не и на старост покажуваат бунтовнички дух. Покажуваат креативност, спремност да научат ново за да створат подобро.

Овие вредности биле, се и ќе бидат ИН, ќе се вреднуваат и бараат.

Може и на 50 и + години возраст да се сменат работите, само ако се сака. Малку креативност, малку подршка од пријателите и задоволството е огромно.

Кога се има желба можете да смените се а годините не се важни. Ако може на 50 тогаш ни на 20-25 не ви треба Т.Н. сигурна државна работа

Државна врата- не благодарам, не никогаш

Постои можност со Мулти Левел Интернет Маркетинг. Да не денгубите на интернет по социјалните мрежи, лесно е да се дојде до нешто што ви одговара. И онака се и сешто се нуди. Ова е само една од опциите која е многу посигурна од државната.

Посигурна а воедно многу поисплатлива за вас и вашите.

Иама систем на подршка за секој што сака. Значи и оној кој незнае, може да научи. Во МЛИМ не е важно какво образование и диплома имате овде имате можност да научите нови вештини за кои добро ќе си заработите.

Овде помагаш на оној до тебе да е подобар, овде туѓиот успех е и твој,овде туѓата насмевка е и твоја.

Ако видиш дека некому му фали насмевка – поклони му една ти.

Оставете си место за добри работи со најблиските

Линк за нашите приказни .

Кога во животот луташ без цел, кога си најсреќен?

-кога ќе се вратиш дома.

Си одлутал за џабе време и место и пак си дома

Работата со МЛИМ е од дома. Кога-како, некогаш по цел ден канцеларијата ќе ви е на спалната а понекогаш и во дневна.

Попат ќе заборавите на Вести, дебатни емисии, ма на телевизор. Со задоволство ќе креирате создавате и пишувате за она што може некому да помогне.

Државна работа е работа за не креативнилуѓе

Токму затоа и тие кои се на Државна работа треба да ги жалиме, не се они криви, толку знаат што е добро. Само толку ги научиле од дома.

Работата од дома укажува и на тоа дека младите се желни за џепарац. Оние во средното доба работејќи од дома можат да си го дополнат буџетот, за себе за своите.

Ама само за оние со желба. Со желба за создавање а не рушење, со желба за креирање а не копирање и на крајот со желба за екстра заработка а не секој месец по 200 евра.

За младите….. само небото е …..ПАТАРИНА за понатаму.

Линк за оние делови каде се учи се.

Споделете ја информацијава со вашите пријатели, може да им донесе промена каква одамна бараат. А вие, ако имате желба ќе се снајдете како да не исконтактирате.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *