Алое низ историјата и искуствата на пациентите

Досега за Алое Вера е кажано многу а искуствата говорат уште повеќе

Алое вера низ историјата била испитувана и проверувана. Во сите случаеви резултатите биле изненадувачки добри.

Во текстов подоле ќе се навратиме што е кажано за неа и какви пишани искуства се оставени.

На стартот од дваесетиот век најистакнат проучувач на Алое Вера бил отецот Зага. Роден во 1932 во Бразил, воопшто немал мирно и нормално детство.

Детството го минал по католичките цркви а заврши и теологија  во истите. Се стекнал и со титула професор.

Во младоста бил запозает со лековитите својства на Алоето. Веронауката го носи во Израел каде пак проучувањето на Алоето било во напредна фаза.Тука и ги спојува своето знаење од Бразил и новото од Израел и го создава напитокот од Алое.

Свој напиток кон крајот на деведесетите

Алое вера низ историјата добива форма за лесна консумација во деведесетите во вид на напиток.

Рецептите на отец Зага биле објавувани во списанието “Света Заемја“

Информативно во целост ви го доставуваме рецептот на отец Загу:

Ало вера низ историјата

-350грама лист од Алое Вера

-500гр.чист мед

-алкохол со просечна јачина

Самиот кактус треба да е стар околу 5 години

Листовите искључиво се берат на зајдисонце. Истите се чистат нежно и детално. Се отстрануваат боцките, се сецкаат листовите и мешаат со медот и алкохолот, со миксер.

Да се чува на ладно и темно место. Линк до Алое џус на Herbalife

Се препорачувало само една лажица на ден пред доручек.Секогаш кај ваквите народни лекови е дозволено да се користи и повеќе, према своите потреби а и желби. Докажано е дека штетно предозирање не е можно.

Искуства на консументите на отецот

Алое вера низ историјата ама овојпат и низ консументите или оние кои биле третирани и излечени.

—  Алое вера низ историјата го познава и случајот на отец Лоренцо од Парма кој пак имал рак на дебелото црево. Во целост бил спреман за кемотарапија и радиотарапија, за да му го продолжат барем малку животот. Решил да го зема гелот од Алое после само три месеца бил во одлична здравствена состојба. Му била отстранета дури и врекичката што морал да ја носи.

—  Трогодишната Каролина од Франција и е диагностицирана леукемија. Започнала со кемотарапијата за да после неа запоцне и со Алое гелот да го пие. Резултатите биле фрапирачки тогаш и ден денес за Каролина.

—  1994 година во Февруар на Опат Руџер му е констатиран рак на гласните жици.Препорачано му е да зема од алое гелот. Веќе на крајот на Мај на следната контрола сите знаци на тумор исчезнале.

—  Отец Томас од Јерусалим имал операција на мозокот од тумор. После самата операција добивал неколку инфекции, се додека не стартувал со Алоето. Инфекциите престанале раната зараснала и се било по нормало.

—  Случајот со малата Ала од Чернобил е исто доказ во прилог на Алоето. Озрачена не била воопшто во добра состојба, стартувала со Алоето по препорак

а и за краток период се вратила во нормална состојба и како велат никакви проблеми попатни до ден денешен. Линк и до останатите наши Алое продукти.

Информациите за Алое беа во целост со книгата

Алое вера низ историјата се издвојува во периодот на издавање на книгата за нејзините добри својства.Отец Заго ги забележал сите свои искуства и ставил во една книга “Di cancro si puo guarire

Ракот може да се победи во издание на “Adle edizionl“, Padova, 1997година.

“Прашајте ме која е тајната на мојот доготраен живот- Верба во бога, умереност во Се, едноставен живот, и многу Алое чија благотворност ја открив кога бев во јужна Африка
Махатма Ганди

Уште во книгата отецот и препорачува да не се берат лисјата на дожд, тогаш е гелот разводнет. Акохолот во смесата помага за подобра апсорпција. и пред секоја употреба може и добро е да се промеша.

Првата не храни, втората ни го разгалува срцето, третата го урамнотежува а ЧЕТВРТАТА ЛЕЧИ“ -Кристофер Колумбо

4 Билки се незаменливи во животот на еден маж. Пченица, Винова лоза, Маслинка и Алое.


Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *