Алое Вера за Бубуљици-вистински лесно до чисто лице

Првиот впечаток зависи и од состојбата на лицето

Алое Вера за Бубуљици е одамна позната информација. Кактусот Алое го има решението за нашиот проблрм.

Да се има чисто мазно лице не веќе привилегија. Денес од загадениот воздух и неправилната исхрана лицето е се почесто изложено на нееднаквост во исфрлањето на токсините. Мозолчињата таканаречени бубуљици се се почеста појава кај сите возрасти.

Алое Вера за Бубуљици е идеална комбинација поради ревитализациските својства на Алоето.

Алоето често се користи директно од листот на самиот кактус.Линк до призвод од Алое Вера за целосна нега на телото.

Алоето има многу хранливи состојки, точно 240 хранливи и лековити состојки а детално изгледа вака: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E, Ензими, Аминокиселини, Сапонин, Железо, Калиј, Фолни киселини, Магнезиум, Калциум, Минерали.

Смирувачки делуваат на кожата сите витамини, минералите се за функционирање на ензимите кои пак делуваат против воспалување на кожата на лицето. Цинкот селенот се оние кои ја одрзуваат влажноста и не дозволуваат да се појави првутот и да се суши кожата.

Сувата кожа е полузаболена кожа, затоа одржувајте ја влагата во неа.

Линк за повеќе информации околу сува кожа

Сува кожа значи болна кожа

Гиберелините и Ауксините са задолжени за побрзо заздравување на раните всушност Хормони на растот овозможуваат да ако веднаш нанесете по повредувањето или воспалувањето на кожата да не остане лузна. И на стари лузни од рани делуваат благопријатно.

Гелот од Алое вера при подолг период користење го успорува процесот на стареење на кожата. Со самото тоа што ја одржува влагата во неа гелот не дозволува да се суши и старее брзо.

И онака 90% од болестите во организмот се последица на дехидрација. Така и кожата трпи деформитети ако се суши или пак ако нема доволно влажност. Алое гелот нека е често на вашето лице и тело.

Моносахариди и  Полисахариди ја хранат кожата, имаат анти-алергиски дејство врз неа. Тие се извор на Гликолна киселина и уште попозитивно дејствуваат на мозолчиња  збрчкани делови на кожата и лузни. Благопријатно во целост.


Доколку на лицето му додадеме влажност со хранливи состојки, веднаш ќе ја воочиме разликата. Толку голема да и другите ќе ја приметат веднаш.

Споделете го линкот како би можеле и други да си го решат проблемот здраво, безболно и брзо.

За останатите информации ќе не исконтактирате тука.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *