Алое кактус – Се што би требало да знаеме

Накратко за Алое Вера

Алое Вера  кактус, растение кое своите корени ги има во Африка.

Со текот на времето се распростанил овој кактус на сите делови од земјината топка. Секаде каде условите дозволувале. Топли и суви краишта. Знае да вирее и во континенталните краишта но преку зима се препорачува да е во затворена просторија, затоплена.

Кога сите говорат за Алое Вера кактус  незнаејќи сите мислат на Aloe Vera Barbadensis Miller.

Познат кактус кој собира вода-Сукулент, а ја открил ботаничарот Миллер на Барбадоса по што е и крстена. Веднаш ги воочил нејзините лековити својства. Веднаш била сврстена во групата на лековити билки. Денес често за неа се вели дека не се знае за што се е добра. Посебно за кожата.

Изгледот и е со тврди зелени бодликави листови полни со акумулирана вода. Листовите растат од самиот старт над земјата  и нема стебло.

Цветовите се во облик на грозд и се најчесто црвени. Најчесто не растат многу високо но во просек се и до 100 см.

Не било каков кактус дома чувајте Алое Вера

Алое Вера кактус е само еден од многуте слични. Arborescens, Ferox, Barbadensis i Chinensis се исто врсти на овој кактус и наоќаат огромна примена во животот на човекот. Има сознанија и откритија дека е користена уште пред 6000 години. Уште во стариот Египет.

Примената на Алоето е сестрана дури 240 состојки до сега се откриени што благо пријатно делуваат на цовекот. Од минерали аминокиселини, витамини, хемиски соединенија за кои е докажано дека помагаат при лечење на тешки заболувања, од разни карциноми до сида и слични на нив.

Од оваа билка се создадени низ годините многу артикли, додатоци и напитоци.

Линк за деталите.

Ви препорачуваме да прочитате за искуството на Романа Зага при лечење на своите заболени пациенти од карцином. “Ракот е излечив со Алое Вера“

И денес ќе наидете на семејства кои во кујната чуваат Алое вера кактус, за секој случај. При посекотина или изгореница сечат дел од листот и го мачкаат делот. После некој ден не само што заздравува него и не останува лузна.

За сите подетални информации ве повикуваме да не исконтактирате како би нашле решение за вашиот проблем.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *