Drop Ship Бизнис-директна продажба

Drop Ship Бизнис е начин на работење кој во светот функционира масовно со појавата на интернетот.

Herbalife е многу сличен со Drop Ship бизнисот. Ако од старт го разберете ова ќе ви биде многу полесно понатаму, и многу брзо ќе напредувате.

Вие ги промовирате производите на Herbalife и кога ќе наидете на некој кој сака да купи му наплатувате по конечна цена, а потоа во дистрибутивниот центар нарачувате по ваша набавна цена, компанијате ги доставува производите на адресата од купувачот. Разликата во цената е ваша зартаботка.

Би сакале да го објасниме системов преку еден класичен пример што пред извесен период се случи кај нас.

Еден пријател доби понуда од една Канадска фирма да ги застапува и продава нивните производи. Се работеше за производи од природна кожа и волна. Екстра квалитетни артикли.

Се беше предодредено за успех со такви артикли. Но пријателот мораше да организира се сам:

Што се треба за тоа?

-Плаќање

-Транспорт

-Увоз и царинење на стоката

-Складирање (соодветно) и обезбедување на истата

-Продажно место и рекламна кампања по ТВ и радио

Се ова го немате во Drop Ship Бизнис.

Сите овие вложувања можат да ве уништат финансиски при тоа немате никаква гаранција дека производот ќе се продава.

А што ако компанијата што ги произведува овие артикли работи добро низ целиот свет по пат на препораки ?

И што ако вие им понудите Drop Ship бизнис да соработувате? Да ви испорачуваат артикли онака како што вам ќе ви нарачуваат. Секако ако нивните кожнени ракавици со волна со екстра квалитет коштаат 4 долари.

Транспортот до Македонија е 1 долар, тогаш вие тие ракавици ќе ги продавате за 10 долари. При ова вашите муштерии ќе ви нарачуваат роба вам, и притоа ќе ви ја платат малопродажната цена од 10 долари вам. А вие ќе и платите на фирмата 4+1 со напомена да ги испорачаат на адреса на вашиот муштерија.

Во начинот на продажна можете да примените многу идеи, веќе проверени. Да ги носите вие тие ракавици па сите да ги гледаат на вас и ве прашуваат од каде ви се. Да ги дадете на некои планинари кои одат на експидиции по многу ладни места. Би ви потврдиле со искуство дека се екстра квалитет, а со тоа и би ви ја прошириле рекламата на оргомен број планинари и спортисти.

Од искуство на искуство тоа е и Herbalife

Принципот Drop Ship бизнис и во Herbalife принципот на работа е ист. Единствено што многу често се јавува како разлика е квалитетот на производот и квалитетната достава.

Можете да добиете многу клиенти и баш поради тоа морате да имате позади вас добар и стабилен добавувач. Оној кој нема да ве изневери никогаш. Поради кого секогаш вашите клиенти ќе ги добијат производите на време.

Само како пример замислете вашиот ангажман да даде резултат, а на клиентите да не им стигнат производите.Замислете да го разработите бизнисот а производот не е баш нај нај како што ви рекле од фирмата…

Она што во Herbalife како Drop Ship Бизнис го добивате се екстра квалитетни производи со 40 годишно искуство. Тим на доктори и ментори кои во секое време стојат позади вас и вашата приказна. Систем на подршка што функционира во цел свет за вас и вашите клиенти и соработници.

Користи носи и зборувај

Drop Ship бизнисот во склопот на Herbalife едноставно функционира така што го користите производот и веќе сте се убедиле дека функционира и дава резултати.

Ставате фотографии на Facebook и ве приметува стар школски другар кој се отселил во Австралија. Ве прашува како со што…

Му кажувате, тој сака ист резултат. Ви плаќа колку што чини производот по конечна цена.

Вие се јавувате во Herbalife Австралија нарачувате тоа што тој сака плаќате по ваша цена. Кажувате на која адреса да го испорачаат.

Разликата останува како ваша заработка. Доколку имате по еден само еден човек на Facebook , Tweter Instagram…

Е да, во нашата компанија почнувате со 25%, а може да стигнете и до 50 % заработка од секој производ. Тие таму добро знаат на кој процент сте вие, само им нагласувате сметката ви ја достават вам.

Како сето ова на интернет?

Многу едноставно. Drop Ship бизнис е створен за интернет. Ги користите вашите социјални мрежи. Наместо да се бавите со политика, хејтање некого и оговарање, нместо да гледате по цел ден серии или безкорисно скролате по мобилниот телефон, вие постирате на интернет стории и фотографии од консументи на Herbalife, од вас самите и вашите резултати.

Потоа одите малку да се прошетате па одите кај комшијата на кафе и кога ќе прашате што тој правел дента…откако ќе ви одговори обично очекувајте исто прашање. А тогаш вие раскажувает што сте прочитале и дознале ново. На колку адреси дента сте испорачале производи, а попат и колку ви останало.

Ќе добиете заинтересиран комшија да го прави истото што и вие.

А нашата фирма и за тоа ве наградува по пат на пасивен приход. За да дознаете повеќе за ова ќе треба да не контактирате. Слободно сторете го тоа, со задоволство ќе ви објасниме.

Предности на овој систем

Drop Ship бизнис може да ви носи дневно од 50-80 евра. А ако сте вредни па и ако посветувате внимание и на старите клиенти, вашиот бизнис може бргу да порасне.

До овој текст сте дошле преку интернет, конкретно знаејќи што барате. Знаеме и ние што нудиме и колкуи е сето ова сериозно. Но дали сте и вие?

Ако сте сериозни повелете во нашиот систем на подршка. Ние знаеме каде сме и каде одиме. Умееме и да ви покажеме каде каде може да стигнете вие. Ако вашата желба за промена е голема, ако горите од желба за голема заработка нашиот тим има комплетна подршка за вас.

Се започнува со тоа што ќе не исконтактирате, ќе закажеме on line разговор и ако се ова ви делува интересно закажуваме средба и конкретни чекори кон остварување на вашите цели.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *