Помагам и сакам да помогнам-КАДЕ е разликата

Каде е границата меѓу љутскоста и себичноста?

Помагам и сакам да помогнам се два термина со кои многу често се среќаваме секојдневно, сакале ние или не.

Од секојдневни ситуации во автобус, на ред пред шалтер, лифт и дома  до ситуации кога помагаме на најблиските имаме многу.

Дилемата е каде тоа сакаме да помогнеме а каде тоа го правиме за да имаме корист, себично за себе? Вообичаено кај најблиските се работи за помош онаа вистинската – искрена.

Но како да ги уочиме оние невистинските помагања- лажните кои се искључиво за интерес, материјален па дури и за наша штета, а преставени како вистинска искрена ПОМОШ?

Помагам и сакам да помогнам дилемата најлесно би си ја разрешиле кога одлуката за да ја примиме би ја пролонгираме накратко.

Кога би одвоиле време и размислиле подобро. Кога би ги согледале сите факти прочитале се ( и ситните букви)- тие обавезно, тогаш многу многу ретко би грешеле во проценките.

Во Мулти Левел Интернет Маркетингот никако неможе да се успее ако си го гледаш личниот интерес. Таму напротив може да успееш само ако се дуплицираш усоешно и ако помогнеш да останатите бидат подобри од тебе.

Кога личното искуство ќе ви каже, посочи што е што

Помагам и сакам со лично искуство од неодамна, кога на социјалните мрежи објавив текст за решавање на некој здравствен проблем. Со цело мое искуство а се потрудив успат и да исчитам се најново, го составив текстот и објавив. За воља на вистината имаше феноменален одзив, но….нели мора да има едно НО. Од никаде прозван и поканет се појави едно типче кој изреагира дека тоа било реклама, маркетинг и да не се “палеле“ многу оние што читаат.

Помагам и сакам да помогнам, во ситуацијава неморав јас да се прашувам. Тој мораше да се запраша себеси, дали помага со коментарот ако спречи со својата ароганција некој да го испроба рецептот за (смути) за подобрување на здравствена тегоба или помага за да си ја задоволи својата суета и се престави себеси како добро информиран.

Лично ми беше јасно дека себичноста кај луѓето често им прави штета на оние околу нив. Мада тие мислат дека помагаат и се прикриваат позади тој термин.

Ако на најблиските па и на оние кој тоа не ни се им дозволиме сами да одлучат изберат најмногу ќе им помогнеме.    Помагам и сакам кога моите најблиски сакаат.

Кога ќе реши некој од вашите најблиски да намали килограми треба да го подржиме. Премногу е тешко да се донесе таква одлука а камо ли да се истрае. Затоа и треба да покашеме разбирање и да помогнеме тој процес на слабеење биде на задоволство на нашиот најблизок. Како? –  на следниот линк.

Овошјето, зеленчукот-живата храна секогаш е добродојдена за здравјето на телото-СЕЧИЕ ТЕЛО

Помагам и сакам да помогнам  ако некому препорачам да пие вода почесто, и ако во продолжение му препорачам линк за да се информира повеќе му отстапувам да бира и сам одлучи.

Ако некој има недостаток на имунитет ако нешто фали во неговата исхрана убаво е да му препорачате нешто како додаток при исхрана ако имате искуство со тоа. И повторно, му отстапувате нему да реши да одлучи дали сака или не.

Ако му ставите линк не е грешно, бидејќи он одлучува дали ќе продолжи или едноставно ќе го скокне.

Помагам и сакам ама Овде нема линк е за скокање

Ако некому се расипе автомобилот и му дадете совет или му го поправите тоа не е продажба и не е користољубие. Тоа се нарекува помош и задоволството е обострано ако успеете во тоа, му помогнете. Со таа разлика што вие сте СРЕЌНИ.

Следниот линк е за оние…. кои мислат дека се паметни, знаат се па дури и кажуваат како треба сите ние да се однесуваме. Линк за нив…кликнете слободно нема да боли.

И на крајот како закључок би сакал да ви предложам вам, оние кои сакаат да помагаат:

Споделете го линков и на другите, има надеж може да се случи да не има многу повеќе

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *