Здраво за готово-здрава храна и готово

Кога здравјето не се зема здраво за готово

Здраво за готово како здраво се храниме како готово со здравствените проблеми.

Ако телото ни е единствено што го имаме, тогаш и те како е важно да го чуваме. Телото е она што не носи онаму каде сакаме цело е кога има се. Целината е јака кога е јако споена меѓусебно и трае долго како таква.

Ако погон на телото е храна, телото не реагира како автомобилот,-нема гориво и застанува. Доколку нема храна или неквалитетна, телото пополека заболува, се деформира, ослабува и најлошото.

Ако на телото му давате здрава храна истото се регенерира со здрави нови клетки и функционира беспрекорно и не служи како сакаме.

Здраво за готово ја земаме и храната која ја внесуваме, таа мора да биде онаа што телото ја сака, што му треба .

Телото бара тоа што му треба- и ништо повеќе

Побарајте информација на следниот линк за исхраната што телото ја бара и како се слабее.

Кога најадени ќе поминеме покрај пекара очите посакуваат да пробаат, макар да телото несака никако.

Нездраво е да внесуваме она што очите бараат а не телото. Телото секогаш бара она што му треба. На пример кога барате “Блашко“ , нешто благо, пробајте земете малце овошје, и после неколку дена ќе видите дека веќе не морате благо после јадење. Бидејќи телото сака енергија но не од видот шеќер бел, оној најстрашниот.

Очите се лакоми, телото бара сосема друго

Телото го му недостасуваат јаглени хидрати не бара бел леб. И покрај тоа што кај нас има таканаречен ЦРН ЛЕБ, кој не постои, се залажуваме дека се храниме здраво. Секој млинар ќе ви каже дека непостои црн леб има само брашно во кое се става КАКАО за да изгледа така.

Ако сме слушнале на телевизија дека овошјето е добро за нас најмалце што треба да сториме е да навечер конзумираме овошје. Добро е да се информираме дека навечер не се препорачува конзумирање на овошје.

Здраво за готово не треба да ги прифаќаме информациите од било кого и било каде.

Здраво за готово би го однело нашето здравје во состојба на заболени органи како почетна фаза па до најлошото.

Избегнувањето на водата како пропратен дел на нашата исхрана е погрешен чекор. Водата е основна состојка на нашето тело така да и секогаш е добропријатна за нас. Ако знаеме дека сите болести на некој начин започнува со дехидрација на делот каде е заболувањето, водата се јавува како решение за болеста.

Прочитајте на следниот линк како водата лечи и го менува телото на добро.

Здраво за готово не треба да се зема и улогата на водата. Како што телото треба да се чисти однадвор така треба и одвнатре. Водата е таа што помага да се исфрлаат токсините, нечистотиите од внатре.

Споделете го линкот и на вашите социјални мрежи како би се информирале што повеќе луѓе.

Закључокот е секогаш дека вреди да се инвестира во здраво тело. Ви стоиме на расолагање за сите информации ако ви треба.                 Кликнете не на следниот линк.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *