Како успешно да излезете на крај со Хемороидите

Се што бара седење е многу тешко

Како успешно со Хемороидите е прашање како за оние што ги имаат така и за оние што ги немаат. Ќе се потрудиме да ви објасниме ако ги немате зошто е тоа добро, многу добро.

А колку е тешко на оние кои ги имаат. Затоа е важно да сте информирани како да ги спречите но и како да ги излечите ако веќе сте грешеле и ги имате.

Како успешно со Хемороидите ќе биде најлесно да увидиме ако прво се запознаеме што всушност се Хемороидите. Тоа се проширени и воспалени крвни садово во и околу анусот како и на долниот дел на ректумот.

Како попуштање на еластичноста на сврзното ткиво на садовите на просечна старост 50г. и над тоа а се манифестира и кај мажите и кај жените.

Кај жените е зачестена појава во текот на бременоста како губење на еластичност на садовоте во оваа состојба кај жените.  Кај тинејџерите со појавата на бубуљиците почнуваат проблемите, Линк .

Како настануваат хемароидите?

Самите садово околу анусот имаат способност да се шират и стеснуваат во зависност од притисокот. И како последица на намалувањето на таа нивна способност тие се деформираат.

Како успешно со Хемороидите

Како успешно со Хемороидите и поради што настануваат:

Притисок во нив најчесто се јавува поради следните причини:

-Дебелина

-Дијареа или опстипација

-Силно напрегање при дефекција

-Големината на матката при напредна бременост и самото бебе вршат притисокврз самите садови.

-Не соодветен анален секс

-Работа што подразбира долго седење: компјутерџии, моторџии, шофери….

Како да превенирате ?

Како успешно со Хемороидите

-мало и безболно крварење при дефекција, вообичаено се  забележуваат капки рв на тоалетната.

-болка и отеченост околу аналот

-Чешање и пецкање околу анусот на мал израсток

-Исфрлање на маликоличини фекалии неконтролирано

Хемороидите се делат на:

Внатречни, оние кои не предизвиковаат големи проблеми.

Надворешни каде се собрани сите врсти на болка, крвавење, чешање, појава на плави јазолчиња проследени со отоци остри болки.

Како успешно со Хемороидите?

Најчесто со рачен ректален преглед се дијагностицираат хемароидите.

Нјачесто поради губењето крв се јавува и компликација во вид на анемија па до гангрена

Справување со истите

Она што не зависи од вас, ќе го добиете како рецепт од вашиот матичен лекар тоа се креми, масти и чепчиња.

Она што е поважно, како вие самите да си помогнете, кога не сте покрај матичниот или сте на пат , или пак, непријатно ви е да ве прегледува некој таму.

Водата може да помогне многу, прочитајте на линкот.

Основа на се е “ Одржување на хигиена“ на аналниот отвор и околу него:

-Редовно миење, со млака вода никако бришење со сува тоалетна, тоа премногу грубо и ги иритира хемароидите и не им дава можност да заздрават.

Еден пријател еднаш ме запраша: Ако случано се сопнеш паднеш на трева и со лицвето паднеш на измет од животно? ќе се ибришеш со тоалетна?

Се разбираме нели? Хигиената подразбира млака вода и неутрален сапун, нежно без притисок и чешање, иритирање.

-Никако да се напнувате при празнење. користете зеленчук многу, со влакна кои лесно ќе ве испразнат, многу вода наутро за да убрзате дел од метаболизмот и лесно се испразните само после 10-15 минути.и правете го тоа чим ви се оди никако да трпите, стегате.

-одвреме навреме кога ви дозволуваат условите ставете мраз на отоците

-не кревајте тешки предмети премногу, пробајте колку можете помалце да седите или додека возите да имате и некакви движења. кога не возите рашетајте се малце рекреирајте се , веднаш ќе осетите разлика.

И она најважното, ОНА на кое ние најмногу можеме да ви помогнеме, а тоа е совет за здрав исхрана и додатоци во исхраната.

За надополнување  и подобрување на Анемиата, на јакнење на имунитетот. Најважно лесно исфрлање на исхраната, преку совети на зеленцуци и овошја како оброци.

Не заборавајте Алое Вера џусот е нејидеалната течност за проблеми во дигистивниот тракт. Џусот од Алое го регенерира секој проблем од почетокот на усната шуплина до аналот. Не се штедете одма нарачајте си за себе и видете ја раликата.

Додајте на џусот шејк од било кој од Деветте вкуса да биде решението во потполност како треба. Линк и за чејкот.

Пополнете ги генаралиите ваши и пријавете се за да ве услужима како доликува.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *