Здрава Храна VS автомобили-вистини и невистини

Паралелата меѓу здрава храна и автомобилите ја повлекуваме низ човековото тело

Здрава Храна VS Автомобили во човековото тело не би било еден наспроти друг туку споредба. Ако споредбата ја за почнеме со автомобилите ќе видиме дека стартуваат од ист факт : Нездравата храна полека но сигурно го уништува човековото тело. Неквалитетното уље и неквалитетните горива го уништуваат автомобилот.

Ако кај било кој автомобил сакате да заштедите и ставите во моторот ефтино уље. Ако ставите обична чешмовача во брисачите и разладниот уред. Црвена нафта во дизелите како гориво или некој ефтин супер, а воедно имате и ефтини гуми , онака излижани до крај,  како ли ќе звучи тој мотор? Кога ќе го запалите, како ќе се движи таа кола колку брзо ќе може да оди и дали воопшто ќе влече?

Здрава храна и автомобили
Здрава храна и автомобили

Ќе ви откаже послушност уште во гарантниот рок.

Дали нема да се запуши разладниот систем од бигорот во чешмовачата и во брисачите. Никако нема да трае долго овој ваков автомобил, нити ќе се подмачкува како треба, МА КАКОВА ГОД МАРКА БИЛ ТОЈ

Се спротивно, од лично искуство ви гарантирам дека ќе имате 30-40 години и повеќе, исправен убав автомобил. И како обично бива после толку и повеќе години да има вредност поголема отколку што сте го купиле. Вреди да инвестирате во квалитетни материјали за вашиот автомобил.

Колку се големи сличностите, со исхраната на човековото тело?

Здрава Храна VS Автомобили  100% исти. Кај човековото тело веќе е докажано дека квалитетната здрава жива храна дава резултати на подолг период.

Кај исхраната на човекот неквалитетните уља и горива се fast food, пржениците и печењата, сите вештачки адитиви, белите прашкасти материи: шеќер сол и др. бели смеси.

ГМО артикли и храни, загаден восдух и вода, и така наречениот модерен ама стресен живот. Ако на тоа додадеме и потребата од надворешно одржување на хигиената, закључокот е едноставен Линк со детали.

Здрава Храна VS Автомобили,  ако лоциравме се, а може и сами да дополните што фали во набројаното…. оставете ни порака што фали. За да споделиме и ние.

Здрава храна и автомобили

Може да прејдеме на квалитетот на материјалите што прават да нашата вредност порасне после 50-60-90 години.

1.Храна што телото ја бара

Здрава Храна VS Автомобили се мисли на се она што му е потребно на телото на човековите органи, на клетките да функционираат дневно. Овие хранливи состојки ги имаме околу нас ама треба да ги одбереме и да не ги уништиме со пржење или печење. Затоа најдобри резултати дава т.н. жива храна. Никако она што очите лакомо посакуваат.

Сето ова е најдобро кога е од најраната младост . Но тоа не е разлог да не биде промена и во било кое доба. Кога е промена најлесно е да си дадеме фора од 2-3 месеца и да видиме дека и живата храна знае да биде вкусна и пријатна. Резултатите не влечат кон уште поголема дисциплина.

На ова можеме да додадеме (никако ГМО) додатоци во исхраната, како надополнување на она што фали на нашиот простор и временско доба од годината.Здрава Храна VS Автомобили  сличности.

2.Воздух и Вода

Секоја клетка во организмот живее затоа што се храни и движи во течна околина. За да се согори потроши енергијата потребен е додаток непходниот О2 – кислород.

Здрава Храна VS Автомобили  и Аутомеханичарите веќе ги прават споредбите со карбуратор и шприцање кислород за да согорува горивото за да го движи моторот. Така некако е и кај нас, во телото.

Секоја клетка и треба кислород за да функционира, ако го нема умира а ако е неквалитетен, се гуши , заболува и умира. Секоја клетка заболува чим почне да дехидрира. Нема вода нема живот.

Погледајте ги Алое вера напитоците

Занчи и те како важни елементи се чистата вода и чистиот воздух. Здрава Храна VS Автомобили може и на планина со изворска вода. Прочитајте како лечи водата

3. Да согори, да се потроши внесеното-размена на енергии

Здрава Храна VS Автомобили, треба внесеното да се согори обработи како би се постигнала целта.

Кај човекот растат и се множат клетките живеат и создаваат целина што функционира што менува енергија, работи нешто. Автомобилот согорува како би не одвел на саканата дестинација , да се движи.

Внесот на храната во организмот е внес на енергија, која со помош на водата согорува со присуство на кислородот. Ако е се квалитетно тогаш регенерацијата на клетките ќе биде во правец на нови здрави а спротивното ќе призведе нови заболени и деформирани клетки.Линк од интервално трчање

Од квалитетните материјали зависи и отпорноста на организмот од надворешни влијаниа. Во случајов од вируси инфекции и заболувања. Имунитетот е на највисоко ниво кога на телото му е дадено се што му требе. Тоа само може да се одбрани од се ако му дадеме прилика.

Рекреирајте се, трчете, пешачите, вежбајте и бидете физички активни. Запамтете мускулите го држат телото.

4. Активирање на мозочните вијуги: книга, театар и музика

Здрава Храна VS Автомобили а кај човекот има  повеќе запоставените ставки кои се многу важни.

Посебно важни за вредноста наша во зрелото доба. Кога ќе се побара од нас совет, мислење и долука. Многу од нас знаат за искуства каде чим персоната престанала да е активен како мисловно така и физички веднаш се разболи.

Статистиката вели дека 82% од луѓето на 75 години подолго живеат ако се сеуште умствено активни. Ако масовно го користат мозокот. За ралика од нив оние кои се препуштиле на “одмор“ со телевизија и денгубења заболеле и го завршиле својот живот.

Здрава храна и автомобили
Здрава храна и автомобили

Линк за приказната на мудрецот за трите чамци

Музиката е она допинг сретсво за продвижување   на работењето на вијугите. Имаме двоен ефект, и релаксација и активни вијуги. Театарот пак е она допинг сретсво што не воздигнува во гледањето на добрите убавите нешта од животот, и возвраќање со игнорирање на шундот, на трбо фолкот. Книгата е ак допинг што директно во вената ни вбризгува доза имунитет од “простаклукот“ и доза мудрост да истраеме како за наше добро така и за најблиските. Мудроста е онаа која ќе ги собере околу нас поколенијата, каде ќе имаме прилика да споделиме вистини за поколенијата како и они да продолжат по овој пат.

Мудроста е и во споделувањето на информациите со најблиските. Сторете го тоа и сега, барем за своите.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *