Гард за успех – кренат гард за неуспех

Сем во боксот гардот не е добар

Гард за успех – како ни помага воопшто во животот? 

Важно за нас е кога сме спремни да прифатиме совет или идеа. Ако имаме отпор кон тоа и поставен гард никогаш нема да дозволиме да слушнеме која е тајната на успехот нечија.

Гард за успех  во висока положба, не оддалечува од можноста да ни се случи успех. Не како онаа приказната за Поршето…линк

Еден пријател еднаш ме запраша, во неврзан муабет за успех:

-Дали можеш да ми повикаш 10 пријатели на едно необавезно дружење на едно кафе.

-Би добил 10 000 долариза тоа?

Познавајќи го добро и не размислувајќи многу прашав

А може ли да донесам 20? Со отворен Гард за успех.

Веднаш добив час од животната школа.

Пријателот се пушти во објаснување на мојот гард за успех.

-Значи не праша како ли ќе успеам да ги донесам, не праша ни дури што да им кажеш за да дојдат.

-Неразбирам, зошто би прашал, па за 10 000 ќе ги донесам ако треба и на грб...реков без дилема.

Веднаш ни беше кажано на сите дека нема да добиеме 10 000 долари.

Ако нашиот однос кон работата е со тој жар, многу брзо во МЛМ ќе дојдеме до таа бројка на месечна заработка. И без гард за успех.

Многу луѓе околу мене тогаш, денес заработуваат толку.

Со или без Гард за успех, пријателот беше во целост во право.

Денес не заработуваат толку само оние што не ја прифатија кладбата тој ден, оние што не продолжија да го прават тоа редовно. Оние кои што нивниот Гард за успех беше многу горе, многу стегнат.

Стравовите секогаш во животот ни прават огромни проблеми. Невербата во она што го слушаме прави од нас да сме се подалеку од желбите од животната цел.

Не е се онака како што ни се чини.

Кренатиот гард не штити од удари, но и од бакнежи.

Можеби е и подобро без гард, ќе има и по некој удар ама нема да испуштиме ниту еден бакнеж.

Неможеме да се одбраниме од СЕ во животот. Не дека треба да сме рамнодушни ама не да бидеме уплашени до бесвест.

Пополека во животот ке наликуваме на оние од кои и се плашиме.

Од страв да не ни се случи нешто лошо нема да дозволиме да ни се случи и добро. Да си дадеме себеси простор и за убави нешта.

За самостоен бизнис од дома, за слобода на движење, на мислење, за слобода на самоорганизирање. Никако приликите што ни се случуваат туку така да ги отфрламе

И чамците се доказ за тоа...

Некогаш оваа слобода знае и да засмета. Морам сам да се натерам да станам, сам да се натерм да сработам, многу работи во слободата морам сам да ги сторам.

Затоа и заслугите се многу слатки затоа и наградите големи.

Стравовите оставете ги настрана и спуштете го гардот.

Ако сакам да научам како, во МЛМ ќе увидам дека секогаш има некој што ќе ми помогне. Успехот на оние околу мене е предуслов за мојот успех и никако обратно.

Ако некој тоа го право многу добро, со  месечна заработка од која се врти во главата, па зошто и јас да не го правам истото. Зошто би имал гард за успех.

Дури и да сум 10 пати поглуп. Дури и да сум 10 пати поружен, ќе заработам 10 пати помалце, тој тогаш заработуваше 115 000 долари месечно.

А остај тоа не сум 10 пати поружен. А и го симнувам веднаш гардот, оној истиот гард за успех.

Споделете го и вие овој линк, помогнете некому кому во овој момент му треба, бара можност плус за себе и нема гард.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *