Изгорениците имаат лек-кожата има свој заштитник

Моќта на Алое кактусот

Изгорениците имаат лек и ако се третираат веднаш, последиците се минимални.

Една немила случка ме убеди во благопријатното дејство на состојките од Алое кактусот.

Се работи за мало девојче играјќи се дома, играта ја пренела и во кујната каде нејзината баба спремала гравче.

Радозналото дете посаколо да види што тоа врие во тенџерето. Повлекувајќи го и се истура цела врела тецност на телото.

Дојде до огромни изгореници на делот од стомакот. Во болница беа превземени стандарни мерки при вакви случаеви.

Родителите незадоволни од фактот дека девојчето ке се соочи во животот со лузни , огромни лузни од детството побараа алтернатива.

Изгорениците имаат лек и ако се третираат веднаш, последиците се минимални.

Изгорениците имаат лек

Моите колеги им препорачаа да на тазе изгореницата нанесуваат барем 3 пати дневно од гелот на Алое. После само месец дена на изненадување на лекарите и на радост на родителите  скоро ништо да не се познаваше на стомачето.

Изгорениците имаат лек  бидејќи Алоето ја поврати влажноста на кожата и додека беше тазе овозможи регенерација на истата како треба. Денес после дваесетина и нешто години тоа исто девојче не знае како Чичковците со Алојата. Изгорениците имаат лек за неа ама и за нас.

Ова искуство беше доволно да со огромна сигурност и најтопло го препорачувам Алоето секаде а посебно кај моите најблиски.

Изгорениците имаат лек кога е најтешко

Меѓу оние со најмногу искуства се и излечените бубуљици. Прочитајте на линкот

 Изгорениците имаат лек

Така добивме и искуство со егзема на рацете. Долгогодишна онаа најстрашната што на мајката не и дава  да си ги погали детето, да ги крие под масата кога е меѓу друштво.

Изгорениците имаат лек а имаше и емоции

Емоциите беа невидени, и денеска рацете се за милување на најмилите и се често оддозгора на масата. А тек сопругот колку беше среќен….немораше веќе само тој да мие и пере.

И едно многу драго искуство на многу близок пријател, кој имаше некаков проблем со кожата. Посебно на рамењата и страдаше многу кога тоа место ќе беше изложено на сонце.

Едно лето несакајќи претера седејќи на сонце. Ситуацијата со кожата на рамењата до толку се влоши што испука до крварење. Со само 10 дена користење на Алое гелот кожата на рамењата се врати во првобитна состојба, е тоа тек беше фешта.

Истиот мој пријател и ден денеска на своите пријатели им поклонува Алоја гел, сакале тие или не. Фештата треба да трае да се сподели со најблиските. Вели

-Грев ќе ме фати ако не им кажам а знам што ми се случи.

Изгорениците имаат лек и несакајќи преминуваат во…

Ете така препорачаното искуството станува добрина, станува помош, преминува во пријателство, во доверба, во драг спомен.

Несакаќи често води и кон бизнис а за тоа подоле на линкот.

 -Личното искуство несакајќи станува бизнис

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *