ЖЕДНО ТЕЛО БАРА ВОДА -Дехидрациј-болест

Дехидрацијата е старт на болеста

Жедно тело е болно тело, потребно е хитно внес на вода во телото.

Создавањето на холестерол е резултат на дехидрација. Најголемиот број на болести кој ги познава човештвото се како резултат на дехидрација на тој дел од телото.

Доколку огромен дел од телото во себе содржи вода, тогаш и логично е да со недостатокот на вода доаѓа до нарушување на функциите на телото.Прочитајте како телото може само да се излечи.

Жедното тело е болно тело и обратно

Жедно тело при добивње на вода доаѓа до решение на проблемите во телото.
Доколку ензимите дејствуваат правилно, секоја храна може да биде сварена, вклучително и холестеролот што се содржи во храната. Ако го намалите холестеролот а потоа тој почне повторно да се качува, проверете дали телото добива доволно сол.

2,5-3 литра вода постепено испиени во текот на денот ке делува благопријатно 100% на телото.

Тело од 100кг потребно е бар 3 литра вода дневно, и не течност било каква само чиста вода.

Жедно тело бара вода не друг вид на течност – чиста вода.

Не сте болен Само сте жеден.

Во денешно време децата не се учат да пијат вода. Тие се навлекуваат уште мали на различни газирани сокови а со тоа се занемаруваат потребите на телото за вода.

Потребата од учење на најмладите за значењето на водата е огромно. Жедно тело нее добро и кога е младо

Водата треба да е со нов и образовниот систем уште од јасли и градинка.

Што точно се случува кога ке се напиеме било каков сок, сода или кафе?
Стимулансите во кафето, чајот и содите имаат големи количини на кофеин а мали количини на теофилин.

Тоа дејствува дехидрирачки поради својството да стимулира лачење на урина од бубрезите, преку пак стимулација на нервниот систем. Отаму и чувството дека после секоја чаша газиран сок сме повеке жедни, а попат телото не добило вода.
80% од болестите имаат корен во дел од телото кое е дехидрирано.

Ако на тоа додадеме усте 90% од болестите пак имаат корен во неправилната исхрана, доагаме до големо олеснување.

Жедно тело бара само вода. Прочитајте повеќе за водата на следниот линк

Каде ни е проблемот?- во редовно пиење вода и конзумиранје жива непреработена храна-овошје, зеленчук.

Една споредба ги разјаснува овие проблеми:

Уочете ја разликата меѓу изгледот на животните кои ловат жива храна и изгледот на животните кои го јадат остатокот. лав-којот, орел-лешинар. Жедно тело и тело што пие вода.

Фактот дека морате да јадете пржено, варено месо како би ги хранеле мускулите со  протеини  одамна е невистина.

Најголемите животни  како по димензии така и по мускулна маса се тревопасни а не месождери.

Земете си време и прочитај те ја книгата -ТЕЛОТО Е ЖЕДНО ЗА ВОДА-од Фајрудин Батмангелиџ.
Многу со искуства од оваа книга ќе ви се најдат како пример.

Жедно тело – Споделете го и вие овој линк, помогнете некому кому во овој момент му треба, бара решение за себе. Водата може и ним да им  помогне.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *