Екскремент (измет) -бојата и формата за добра дијагноза

Вашиот измет може да ви каже многу за вашето здравје

Екскремент или измет после оброкот може да ни даде слика во каква здравствена состојба е нашето тело. Како функционира и дали има некакви пореметувања.

Треба да внимаваме на промените на нашиот измет. Промените се секогаш прв показател дека нешто ни се случува во стомакот. Тоа не е добро. Од тука и потребата да кога тоа ќе се случи да побараме мислење од нашиот матичниот лекар.

Лабораториската анализа може навремено да дијагностицира рак на дебело црево, разни инфекции и Хронова болест. А тоа што на време ќе се дијагностицира лесно и се лечи.

Големината и бојата на изметот се често индикатор за здравствен проблем

Екскремент и неговиоте надворешни видливи карактеристики се за старт.

Гоелмина на Екскремент:-Мал и тврд измет е последица на оброци со малку растителни влакна. Ова може и да е знак за рак на дебелото црево, а уз тоа ќе се појави и опстипација со огромни напрегање при вршење нужда.

 Форма на Екскремент:-Тесен, распаѓачки измет е резултат на појави на здебелувања на цревниот ѕид од дебелото црево  најчесто наречено дивертикулоза.Покрај тоа, може да почувствувате тапа болка во долниот дел на стомакот, чувство на незавршена голема нужда, чести гасови и надуеност на стомакот. Исто така е можно да се јават ентотезии, тумор на мочен меур или на јајниците. Линк за решение.

Екскремент

Боја на екскремент:- Бојата на изметот  многу зависи од храната што ја консумирате, бидејќи може да прифати пигменти од истата. Нормалната боја е кафеава.

Црвената боја е многу загрижувачка поради можното крварење, хемороиди, дивертикулоза или рак на дебелото црево. Пред да превземете нешто само преиспитајте се да не сте јаделе нешто со многу црвена боја.

Зелената боја на Екскремент може да значи :-проблеми со варењето-несварена храна, Кронова болест, употрена на антибиотици, можно обојување од храна, како што е лиснатиот зеленчук.

Доколку се јави жолтеникава боја на Екскремент :-​проблеми со жолчката, паразитско заболување (Giardia lamblia).

Ако пак е бела боја :- антациди (алуминиум хидроксид), болест на црниот дроб, болест на панкреасот.

Што значи ако е Екскремент со црна боја:- можно крварење во цревото, можно обојување од храна, месо, можно обојување од суплемент на железото.

Доколку има силен непријатен мирис и ако вашиот измет плови на површината од водата:-вашето тело не ги разложува мастите, имате мала апсорпција.

Ова најчесто и се случува кога особата е на некаква диета за слабеење и користи некакви таблети.

Линк за вистинското решение.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *