5 Оброци помалку се од еден а минус килограми

Повеќе оброци а колограмите одат надолу

5 Оброци зошто телото е жедно за умереност и константности дисциплина.

Често среќаваме луѓе кои јадат само еднаш дневно а имаат вишок килограми.

Кај овие луѓе оправдание е тоа што јадат само еднаш ама незнаат како тоа се дебелеат и дека СЕ им се фаќа. Мислам премногу често го слушам и она фаталнот:

-Мене ми е на нервна база.

-Абе ако е така свињите ќе ги нервираа не да го товат, ама ајде…

Мистеријата со бројот на оброците е многу едноставна.

Едниот оброк е секогаш навечер. Бидејки наутро неразбудени со успорен метаболизам и не ни е многу до јадење а потоа во текот на денот со разни зашеќерени кафиња и сокови надокнадуваме глад.

Извор на енергија само штетен. А навечер седнуваме на вечера и се прејадуваме како би надокнадиле се што не сме јаделе во текот на денот.

Психолошки оптеретени со стравот дека дури до утредента вечер нема пак да јадеме. Трупаме како би имале залиха до тогаш. Така не оди.

5 Оброци

5 Оброци е помалку од 1 …. навистина  

Телото бидејки има вишок на калории масти почнува да ги складира како најлесноапсорбливи. А во текот на наредниот ден кога нема да се храниме телото пак надокнадува и зема од таму каде му е најбрзо од мускулите. Затоа и доаѓа до деформирање на телото.5 оброци би биле континуирана исхрана .

Вистинско намалување на килограми а не со лажни диети.

Кога се храниме на 7 кг масти телото успева да апсорбира 1км протеини, кога троши  на 7 килограми потрошени протеини троши едвај 1кг масти. Вака сликовита математика дава резултат на крушка форма на тело или на огромен стомак. Од таму и чудењето кај некои луѓе како тоа при редовна исхрана и идентична за две особи едниот слабее а другиот се поправа, изразено кај оние војницки денови. Редовноста на оброците 3 оброка и 2 ужини е предуслов за рамномерно функционирање на размена на материите во телото и несоздавање на вишок или мањак. Значи 5 оброци е благодет за телото.

5 Оброци е помалку од 1 и редовно во тоалет а не мешање пластелини…повеќе на линкот

Водата си има главна улога

Ако додадеме 30 проценти од тежината наша во вид на вода, ефектот ке биде задоволувачки.

 Затоа 5 оброци дневно е помалце килограми одколку 1 оброк. Телото ке ви биде благодарно, внесувајте што повеќе оброци дневно барем на  секои 3 часа

Што почесто, а количински помалце.

Споделете го и вие овој линк, помогнете некому кому во овој момент му треба, бара решение за себе, нека и они имаат 5 оброци за здравје.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *