Туѓина во пустина-привремено или стално раселени

Дали иселувањето за подобар живот подразбира и потежок

Туѓина во пустина – е израз кој треба да не асоцира дека некој заминал од својата татковина и отишол ТАМУ НЕКАДЕ, каде е лошо, каде е тешко -неубаво.

Дали е навистина така?

Доколку во земјата во која престојуваме не ни е овозможено да имаме лагоден живот ја менуваме. Доколку не ни е овозможено да ја обезбедиме фамилијата, ја напуштаме. Вообичаено немањето услови да се оствариме се поврзува со гарнитура на власт која не умее да ја води, организира државата. Токму и ради тоа условите се катастрофални.

И оние амбициозните, оние кои знаат што сакаат бараат решение за себе и своите.

Увидувајќи дека уште долго нема да има подобрување донесуваат одлука да се иселат.

Да се иселат на места каде функционираат работите, Каде се почитува оној до тебе.

Туѓина во пустина -пуста останала.

Каде се цени твојот труд и соодветно се наградува. Каде можеш да најдеш време за саканата за поколението, да споделиш вредности и радост.

Надокнадата за сработеноте е стршленот што Боде

Туѓина во пустина оддамна е веќе  Оаза.

Туѓина во пустина13

Најчесто финансиите не приморуваат да изнајдеме начин како до тие места. Сепак е до наградата што ја добивам за сработеното пред и се, а потоа останатото.

Можам ли да заработам поштено и таму каде сум, во Хаосот?        Врска до останатите приказни

Туѓина во пустина а пустината дома.

Наједноставен начин е да работам нешто што нема да е во врска со администрацијата каде живеам, со пазарот каде е хаосот. Каде се чека на наплата. Каде….ма се знаете…

Така и мене водите ме однесоа во магичната кутија поврзана со светот со некаква Оптика, со и без жици. Каде се врзуваш со нешто WI-FI, User name i Pasword некаде треба да искуцаш и…. веќе си таму.

Нема веќе можам или неможам- Сакам или несакам

Незнаејќи ништо кликаш каде треба и нетреба. Но кога желбата е голема ќе прашаш, ќе погледаш и за 3-4 месеца веќе работиш на интернет.

Интернет маркетинг  Што е Word pres, cPanel, GetResponse, Add new Post, link, Bloгger, Instangram, Tweeter...

Не дека сега многу знам ама функционира. Работиш од дома, имаш време за себе колку сакаш, за своето семејство, за друштво а заработуваш како да си Таму.

Туѓина во пустина некако избледе, ниту туѓина а уште помалку пустина. А има и што на децата да им оставиш во наследство. Некако лесно е кога НЕ знаеш. Оној момент кога ќе посакаш подобро, поубаво- и ќе дознаш.

Туѓина во пустина 16

-Уште ако има некој да ми помогне, а има секогаш.

-Ако има и некој што ќе ме подржи, а ќе има,

Единствено што ми  останува е да СТАРТУВАМ.

Стартувам за Оаза збогум Пустини

 –Може ли сето ова и после Педесетите (50)?.

И те како може, не е до годините. До желбата е колку е таа голема, до сонот е колку е тој посакуван, неостварен. А богами и колку сте заборавиле да сонувате. Ако не сте, ако сеуште имате желба, љубов и сон за подобро   САМО НАПРЕД.и без туѓина во пустина.

Линк до контакт за првичната подршка

Туѓина во пустина нека е само дел од нечие туѓо сценаријо за иднина.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *