Љубиш или посакуваш, сакаш некого и нешто

Дали себичноста ја раздвојуваме од љубовта?

Љубиш или посакуваш многу а притоа работите си ги присвојуваш себично само за себе, љубов ли е тоа или себичност?

Дедо Вецо секогаш умееше да каже дека има разлика меѓу сакањето на цвеќето да ти мириса дома скинато од коренот и во садница. Во саксија го заливаме со вода, потхрануваме чуваме. Му посветуваме внимание време енергија. Затоа и ќе трае долго, долго ќе ја освежува нашата соба нашиот дом. 

А скинатото ќе трае кратко, но небара внимание нити време.

Нели е некако себично тоа , само да го скинеш  за да ти мириса, го љубиш или посакуваш. Треба и да се грижиме за нештата. Прочитајте повеќе за 3 основни правила за грижа на следниот линк.

Љубиш или посакуваш е исто и со саканата  додаваше дедо Вецо. Кога ќе здогледаш личност што ти се допаѓа ја гледаш и посакуваш, да ја имаш да водиш љубов. Себично онака за себе.

Подареното да стане дел од тој што го љубиш-твое

А што ако дадеме внимание, дадеме љубов разбирање?

Линк до приказната на мудрецот.

Тоа наше давање ќе стане дел од таа особа и тогаш доаѓа до вистинска љубов до онаа искрената. Бидејќи дел од таа особа сме и ние, е наше, нормално е да се сакаш себеси ама сега малце по искрено, по јако вистински и подолго.

Некако ми се наметнува закључокот дека најдобро е да даваш тогаш- пробав да додадам нешто свое на мислите на мидрецот. Се насмеа.. а даваш а – рече одобрувајќи .

Некогаш во животот тешко да наидеме на мудрец што ќе има време за нас во некои моменти. Затоа и подобро да прочитаме нешто каде таквите оставаат безвременски совети и мисли. Јас за среќа си го имам дедо Вецо.

Од желбата и ни зависи планот

За ваква силна и искрена желба говоревме у претходните приказни на нашиот сајт.

Љубовта или желбата кон подоброто поубавото е она што не движи да го започнеме процесот на промена за да стигнеме до таа цел, до остварување. Да стигнеме до вистинското, решение, резултат до вистинското задоволство.

Љубиш или посакуваш3

Љубиш или посакуваш пред очи и… одиме

Стартувам со најлесното, можеби со интервални лесни веби (видео за интервални вежби). Нели

Ако сакаме работите да ни станат полесни, стартуваме со вежбање

Се даваме себеси за да станеме дел од она сто го сакаме и желбата и љубовта стануваат поголема. Така и нашата упорност поголема…а тек резултатите, ќе почнете и огледалото дома да го обожавате.

Интервалното одење за старт ќе биде идеално. Практикувајте го што почесто додека не ви стане навика. Успат метаболизмот ќе зема поголем замав и ќе си ја врши својата работа.Најпрво на сантиметри па килограми. Пополека пробајде дадетеси себеси и на трчање, Интервано, резултатите ќе ве запрепастат.

На се од ова додадете и некоја сакана особа на која ќе и се дадете исто, задоволството да биде во целост. Љубиш или посакуваш без дилеми.

На сето ова со тек на времето додадете и здрав начин на исхрана, малце жива храна, по некој додаток во исхраната што го нема на нашето поднебје….Јас од искуство знам, дека ќе имате потреба на многу луѓе да им објаснувате што се случува со вас.

Кога сте Онака, како што сакате, задоволни од себе, сите сакаат да се со вас и како вас. Сакаат да дознаат како да бидат како вас.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *