Лечење со вода- Големата вистина за водата

Ако без вода заболуваме тогаш со вода и зазрдавуваме

Лечење со вода затоа што е доволно само редовно да се пие.

Редовниот внес на вода во телото е неопхпден за метаболизмот и физиолошките фунции. Со водата често внесуваме есенцијални материи како калциум, магнезиум и флуор.

Истовременео водата од телото изнесува токсини од виталните органи, овозможува да хранливите материи стигнат до секоја ќелија.

Дава хидратација на кожата и овозможува одржување на работната температура на телото  воедно и регулација на притисокот.

Секој од нас внесува различна количина на вода на дневна основа, а од тоа и зависи секој од нас како и че се чуствува.

Да потсетиме телото може да се носи само со сите проблеми што му ги правиме ние самите, линк за деталите, а водата многу помага за да ги решиме тие проблеми.

Сигурно е едно, сите оние кои внесуваат малку почнуваат да оболуваат.

Лечење со вода  за да не се случи најстрашното

Ако третина од нашето тело е вода тогаш таа количина треба да се одржува и доколку внесуваме помалце, телото ќе почне да дехидрира што е основа за појавување на болести (акутна дехидрација).

Први симптоми се: суви усни, намалено мокрење, главоболки и апстипација. Наредна потешка фаза е несвестица, пореметување на температурата, оштетувања на кардиоваскуларниот систем, како и намалување на работната способност.

Затоа треба да се внесува вода во текот на целиот ден.

Лечење со вода во секоја прилика и секој дел од денот

Со пиење на вода не може да се претера, сем кај оние кои имаат бубрежни заболувања.

Водата треба да содржи нормални количини на минерали кои пак помагаат да се транспортира водата од цревата до крвта. Така слабогазираните води имаат малку минерални соли во себе и брзо минуваат низ дигестивниот тракт. А тоа е добро за трудници, доилки и бебиња.

Минералните води се препорачуваат и за спортисти и активни особи. Затоа оваа вода се препорачува да се зема пред и после физичката активност. Затоа пак поради Натриумот постарите особи не се препорачува да ја пијат. Може да влиае на хроничните болести.

Повеќе приказни на едно место на линкот што следи

Лечење со вода, но треба да се обрне внимание на декларацијата на секоја флаширана вода. Постојат голем број на води од оние кои може да влијаат добро на нашето тело но и оние кои нема да ни годат.

 Млеко и кафе, разни сокови не се замена за вода

Водата е онаа која ги решава проблемите околу мрзливите црева, да ги излечи преладите а да го зголеми имунитетот, да го излечи бронхитисот, да го исчисти организмот а се зголемува антибактериско, антивирусно и антигабично дејство.

Водата со мед помага да се обнови цревната микрофлора, го ублажува прекумерното ноќно мокрење.

Така да од оваквата вода ради медот е хигроскопична и медот ја собира водата така да бубрезите и бешиката преку ноќ одмараа во целост. Вежбајте трошете ја водата со потење и надокнадувајте ја. Кожата ќе го добие својот сјај. Линк за вежби.

Лечење со вода превентивно најдобро е наутрое и навечер, тазе спремена никако одстоена. Дури на интернет можете секаде да ја најдете рецептурата онаа Јапонската за пиенје 4 чаши наутро… Тоа е само мал дел, водата е нешто што телото си го бара, не му ускратувајте ако сакте да ве служи.

Телото може и само ако не му отежнеме ако не го пренатрупаме и презагадиме.

Ако со овој текст успееме да ве натераме да испиете барем една чаша плус него вообичаено, ние сме успеале во нашата намера. Направете ни услуга и испиј те ја веднаш. На и За здравје.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *