Микробранова – поделени ставови ЗА и Против

Куќно помагало што го модернизираше животот- но дали е така?

Микробранова како помагало наоѓа огромна примена насекаде околу нас. Во домот, во ресторани барови камиони и авиони. За одмрзнување, подгревање па и за готвење.

Додека едни мислат Се најдобро други пак имаат најразлични теории за штетноста на микробрановата.

Воглавно денес на интернат може да се најдат многу проверени и не толку проверени информации околу оваа помагало во современата кујана.

Во едно скоро сите се согласуваат. Микробранова печка најдобро е да се користи само за одмрзнување и мало подгревање. Никако за готвење на оброк.

микробранова

Доколку се придружувате на упатството од производот голема е веројатноста дејка нема да погрешите. Се препорачува да оброкот додека се подгрева да се врти. Микро брановите не продираат низ коските. Значи само ротацијата може рамномерно да го подгрее оброкот, месото со коски. А со ова и дел од месото позади коските може да остане не термички обработен а со тоа и опасноста од зарази е поголема. Посебно кај пилешкото.

Кај микрото како кај обичната печка исто се уништува се она што е хранливо од оброкот што го печете и термички обработувате.

Можете и без помошните апарати

Микробранова печка може да доведе до забуна но и да го смалат квалитетот на храната.

Стручњаците препорачуваат внимателно со микрото посебно кога се работи со бебиња.

Во овие стандардни микра неможе да се изврши стерилизација на садовите за бебето.

При загревање на млеко за бебето може да се случи садот да е млак а внатре млекото вруќо па да му дадете на бебето несакајќи вруќо млеко.

Во стандардните загревање процесот оди однадвор кон внатре а кај микрото е обратно.

Микробранова печка работи по обратен процес.

Многумина пак тврдат дека микробрановите печки ја уништуваат природната молекуларна структура на храната а со тоа и ја прави да е штетна за нашето тело.

Се препорачува исхрана со жива храна и што помалце термички обработена. Ако баш морате тогаш да тоа биде минимално и тоа со водена пареа. Линк до како до здрав начин на исхрана.

Сепак никој не спори дека најдобро за нашето тело е необработена храна. Тазе, жива и што е можно по мешана. Салати овошја, јаткасти плодови и житарици нека се секој дена дел од вашите оброци а со тоа и ќе видите дека модерните кујнски помагала и нема да ви се воопшто потребни.

Инвестирајте во своето здравје, не трошете на модерни апарати.

Останете на страниците на овој сајт и дознајте повеќе за исхраната, додатоците за wellness битисувањето на животот. На начин за заработка од правилниот начин на исхрана и грижата на оние околу вас за истото.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *