Микробранова по третпат – развој и дилеми

Две теории за настанување на микрото

 

Микробранова по третпат на нашиот сајт како одговор на интересот за ова кујнско помагало. Помагало што работи на електромагнетби бранови, не само на микро бранови.

Истите начела на физиката се користат и во телефонската и радио комуниација. Од таму и поврзаноста на на овие бранови во дел од теориите за штетност.

Процесот е функционира така што брановите дисперзираат молекули на вода, чим производите се загреат.

Околу дилемите што е здраво-брзата храна или…Линк

 Теории за појава на микробрановата печка

Микробранова по третпат со својата прва теорија:

-По првата верзија, пронајдокот на микробранова печка му се припишува на американскиот инженер Перси Спенсер, кој го докажал ефектот на магнетронот врз производите. Вршејќи го своето истражување, открил дека брановите со одредена фреквенција создаваат многу топлина, а со тоа и загревање на оброците.

-Во втората пак пронајдокот на микробрановите им се припишува на нацистите. За време на  непријателствата, губењето на времето за подготовка на храна можело да чини живот. За да го решат овој проблем, тие измислиле ваков уред. Подоцна, истражувачите од Русија дошле до првите нацрти за овие печки.

Патентот за неговиот пронајдок Спенсер бил евидентиран на 8 октомври 1945 година. И првата печка веќе била на продажба во 1947 година.  Од почетокот се користела само во војската како одмрзнувач на храна.

Здравата храна за здраво детство и пензија, на линкот.

 

Полемиките меѓу научниците околу штетноста

Микробранова по третпат за дилемата дали е штетна или не.

Некои научници тврдат дека молекуларниот состав на производот се менува под влијание на бранови, што може да доведе до рак.

Тие особено го истакнуваат својот доказ за фактот дека микробранова операција бара целосно затворен простор, а не затворена врата од микрото.

Негативниот Пи-аР е  ПР, но нема официјална потврда за штетноста на микробрановите печки.

Објавени се само следните информации:

-Брановите влијаат врз молекулите на водата, остануваат во нив и дел во човечкото тело.

-Микробрановите печки се штетни за детските јадења, бидејќи млечните производи стануваат токсични од истите.

-Кај експерименталните субјекти каде што беше извршен експериментот, хемоглобинот се намалува а се зголемува холестеролот.

Микробранова по втрорпат во ССС Р.

Микробрановите биле забранети во бившиот Советскиот сојуз.

Истражувањето и експериментите на советските научници заклучиле:

-Микробрановите печки го забрзуваат процесот на дезинтеграција на супстанцијата.

-Метаболизмот се прекинува затоа што производите што ги апсорбираме имаат невообичаена структура.

-Микробрановите печки формираат поле кое има негативно влијание врз здравјето.

-Микробрановите придонесуваат за формирање на канцерогени соединенија во храната. Ова се случува преку интеракција на молекулите на водата и мутираните протеини.
-Промените во производите доведуваат до кршење на заштитните функции на телото.
-Може да се појават канцерогени тумори.
-Телото престанува да апсорбира многу витамини кои имаат потреба од дигестивниот систем.
-Експериментите потврдуваат дека садовите кои се предмет на микробранова  не се само мутирани и губат корисни својства.

-Руските научници тврдат дека нивото на храна на производот паѓа на 90%.

Развојот на микробрановите низ годините

Микробранова по третпат на нашиот сајт но овој пат и низ годините на својот развој.

Микробрановите се произведуваат и продаваат и денес, еве како се развивале:

Првите биле многу тешки со висина од 1, 8 м. тешки 1, 5 тони, што не дозволувало уредот да се движи без кран.

-Во тоа време една чинела и до 1000 долари а за тоа време неможел секој да си ја дозволи.
-До 1966 година, печките биле опремени со ротирачко постоље.
-Во 1979 година печката веќе била контролирана од микропроцесор.
-И во 1999 г. беше вметнати и микро-компјутери.

Има и функции како печење, подгревање и одмрзнување.

До 1975 година, нивото на продажба на микробранови печки било поголемо од продажбата на плински печки.

Брзината си го земала својот данок.

За микробрановите печки пишувавме и на линкот.

Микробранова по третпат зошто ја обработивме 3 пати, проверете на нашите страници.

Модерната кујна денес е незамислива без микробранова.

Гласините за нејзиното катастрофално влијание се значително претерани: сè што е ново и непознато во секој случај се соочува со негативна критика.

Најважно е печките денес да бидат безбедни (во согласност со законите) и едноставно се незаменливи во секоја кујна.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *