Како до премија на лото, спортска и во животот?

Добивките во животот се најслатки

Како до премија во животот? Ова треба да е вистинското прашање. Како и се друго така и со финансиите, нема ништо така лесно. Нема лесни добивки ни на спортска нити на лото, а уште помалце во коцкарници. Но ајде да почнеме со ред, од статистиката. која е вистинита а која не, онаа на сопствениците на игри на среќа кои не убедуваат дека се заработува секогаш и секој ден.

Замислете, само  200 милиони евра уплатиле граѓаните во спортски обложувалници во текот на минатата година. Од Управата за јавни приходи потврдуваат дека вкупните уплати на тикети од почетокот до крајот на 2018 година изнесуваат над 13 милијарди денари што е боколу 200 милиони евра.

Во услови на тешка економска ситуација, дел од граѓаните на ваков начин се обидуваат да го поминат денот, па и месецот. Се разбира не секој тикет е добитен, туку напротив, а ниту пак добивките се големи оти многу од граѓаните не ризикуваат многу.

Сите секогаш добиваат, а како тоа?

Како до премија? Ако запрашате во кладилница одма ќе се најде некој кој ќе ви рече еве изиграј ја оваа комбинација, добитна е гарант. За само 30-40 денари. Се залажувате бидејќи тоа не се големи пари а ќе добиете една плата.

Како обично бива за малце нема да добиете, секогаш е за малце. И секогаш недобитна.

Како пренесуваат службениците од УЈП од коцкањето само газдите заработуваат.  И НИКОЈ ДРУГ.

Со лотото е иста ситуацијата сем што дел од тие сретства одат за хуманитарни цели. Но добивките се исти, никому ништо.

Надежта нема заеднички именител со коцкањето

Како до премија-па со ангажман личен.

Залажувањето дека се надеваш, надежта последна умира и така натаму се само узречици за залажување на самите себе.

Во Соединетите Американски држави се е бројка, така и со лотото.

Премиите се огромни, достигнуваат бројки и до 500 ,илиона долари… на рати, или околу 300 кеш.

Тоа пак е примамливо многу како бројка ама никако како релност.

Логиката и математиката велат дека шансите на секого поединечно се 292 милиона на 1.

292 000 000 : 1

За тие со логика “па ќе купам 292 милиони ливчиња и сигурно ќе ми се падне,” математиката не излегува воопшто позитивно, односно во првиот случај (со 524 милиони) добиваат 1,79 долари од ливче, а во вториот случај само 1,35 долари од ливче. Едно ливче за Пауербол се продава за 2 долара. Вистина

Нормално како што расте џек-потот така се подобрува и математиката на планот за купување 292 милиони ливчиња, меѓутоа подеднакво нормално е дека и понатаму постои шанса и друг играч да ја има истата добитна комбинација.

Во нашата државе е секогаш различно

За добитните ливчиња Управата за јавни приходи задржува и персонален данок на добивка, а данокот го плаќаат самите приредувачи. Така за лани по овој основ УЈП од нив собрала над 38 милиони евра.

„Персоналниот данок за исплати на добивки претставува задржка од брутоостварената добивка од секој поединечен тикет, односно основа за пресметка на данокот е износот на секоја поединечна исплата на добивка намалена за износот на уплатата за таа добивка. Во изминатата 2018 година, обложувалниците по основ на задржан персонален данок на доход од исплатени добивки спрема играчите имаат прикажано обврска во вкупен износ од 2.383.664.973 денари или 38.758.780 евра во денари.

Ако ја отворите секоја Веб страница на обложовалница или лотарија ќе најдете милион преварантски финти за мотивација како да ги оставите вашите пари. Од тоа кој колку добил, некој во Прилеп добил 600 000евра на спортска, а оној во Кавадарци 500 000 евра на Лото итд итд.

Дури и ќе ви понудат анализи како да добиете. Ова мора да се забрани, овие превари како мотивација мора да се забранети. кој сака да игра нека си игра но не и со навлекување на млади на измами.

  1. Фрек. » колку пати бројот бил извлечен досега
  2. Доп. број » фреквенција на извлекување како дополнителен број
  3. Посл. коло (датум) » кога бројот бил извлечен
  4. Прескок » изминати кола од последното извлекување на бројот
  5. Просек » на колку кола просечно се извлекува бројот
  6. 2X » означува колку пати бројот бил извлечен во две последователни кола

Во нормални околности ова треба да е доволен аргумент дека коцкањето, спортската и лотото се самозалажување и никаква забава.

Сакате ли премија вистинска и вредна?

Како до добивка а да тоа биде легално сработено и заработено?

Многу едноставно, прифатете совет од оние кои искусиле кои имаат искуство. Мулти левел маркетингот е една од опциите каде не се бара предзнаење а ќе ве научи некој, опција каде немате газда а истото станувате од старт.

Можност за секого кој навистина сака, ама и за оние кои многу сакаат. Можност за работа од секаде и во секое време а и од дома ако преферирате работа по социјални мрежи. Како? На линкот.

Овозможете си себеси премија работејќи од дома низ целиот свет, попат добијте огромен круг на нови вистински пријатели , научете ги како до успех и бидете хаградени во однос 1:1.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *