Причини зошто жените победуваат во мрежен маркетинг

 

 

Причини зошто жените победуваат во мрежен маркетинг

Дали некогаш сте приметиле колку жени се вклучени во бизниси со директна продажба?
Светската организација на здруженија за директни продавачи (WFDSA) проценува дека
приближно 80% од директните продавачи низ светот се жени.
Во изминатата деценија или повеќе, бројот на кариерни жени кои се откажаа од нивната дневна
работа за да водат успешен директно продажен бизнис, но и да патуваат за да го прошират
нивниот бизнис, е во огромен пораст.

 

Одлични Мulti-Тasking Способности

Жените се генерално познати да бидат подобри во multi-tasking за разлика од мажите.
Ова е одлична способност и важна јака страна да се има во мрежниот маркетинг каде треба да се
биде свестран и да имаат различни улоги, со цел да се води директно продавачки бизнис.

Добри во социјализација

Директната продажба и мрежниот маркетинг се во директна врска со луѓето и меѓусебните
односи.Треба да сте социјална личност со цел да успеете. Повеќето жени обожуваат да се
социјални, тие запознаваат нови пријатели и добро се справуваат со нивните социјални
календари. Ова се одлични способности да се имаат во мрежниот маркетинг.

Природни негуватели

Сигурно сте слушнале за мајчинскиот инстинкт. Иако нема никакви научни докази дека жените
имаат биолошки врграден природен негувателски инстинкт, генерално, жените настојуваат да
имаат многу по пријателски, пречекувачки и негувателски пристап кон луѓето со што тие прават да
се чувствуваат удобно и пријатно во нивно друштво. Ако сте маж, само погледнете ја вашата мајка,
сестра,тетка или друга женска фигура, ќе дојдете до заклучок дека ова е вистина во повеќето од
случаите.

Не застрашувачки

Повеќето жени пробуваат да станат пријатели во прв план, да изградат однос пред да пристапат
кон потенцијалот со продуктите или со бизнисот. Овој пристап можеби одзема повеќе време, но е
метод кој функционира додека градат верба и воспоставуваат некој приод.

Правилен тип на мотивација

Ако некогаш сте работеле приватно во било кој бизнис, знаете дека мотивацијата е се.Во
директната продажба, една од најдобрите форми на само-вработување, не можете да очекувате
да растете и да просперирате без силно “Зошто”.

Убавината на директно продавачки бизнис е дека тој е флексибилен колку што вие сакате тој да
биде и да е полу-временско колку што вие ќе го направите и без разлика на тоа да успеете да
заработите убав месечен приход.

 

Ако мислите да почнете со дополнителна работа, која може да се претвори и во ваша примарна
работа, а не сте сигурни што би можеле да работите- контактирајте не ОВДЕКА околу нашата
работна понуда која ја имаме за вас.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *