Историја на исхраната и историја на Homo sapiens

Развојот на човекот ја менувал исхраната Историја на исхраната најлесно би ја преставиле кога би ја отсликале во само 24

Дознај повеќе

Слабеење преку искуство-кога се логични постапките

Личната приказна има тежина Слабеење преку искуство е вистинскиот рецепт за вистински резултати. Резултати има кога од многу искуства околу

Дознај повеќе

Лично искуство-Промени во животот и над 50-та како тоа

Педесет и нешто како ли е да те навјасаат а потребна е промена Лично искуство кое започна околу 2000 та

Дознај повеќе

Љубиш или посакуваш, сакаш некого и нешто

Дали себичноста ја раздвојуваме од љубовта? Љубиш или посакуваш многу а притоа работите си ги присвојуваш себично само за себе,

Дознај повеќе

Туѓина во пустина-привремено или стално раселени

Дали иселувањето за подобар живот подразбира и потежок Туѓина во пустина – е израз кој треба да не асоцира дека

Дознај повеќе

Шоферските проблеми – за оние најлошите здравствените

Здравјето кај професионалните шофери е поважн од профитот Шоферски проблеми имло и има. Веќе цела година говоримеи пишуваме за тоа.

Дознај повеќе

5 Оброци помалку се од еден а минус килограми

Повеќе оброци а колограмите одат надолу 5 Оброци зошто телото е жедно за умереност и константности дисциплина. Често среќаваме луѓе

Дознај повеќе

Екскремент (измет) -бојата и формата за добра дијагноза

Вашиот измет може да ви каже многу за вашето здравје Екскремент или измет после оброкот може да ни даде слика

Дознај повеќе

Потрошени калории за … согорени калории со секој оброк

Потрошени калории за калории Потрошени калории по оброк како информации можат многу да ни го олеснат животот Ако знаеме кој оброк,

Дознај повеќе

ЖЕДНО ТЕЛО БАРА ВОДА -Дехидрациј-болест

Дехидрацијата е старт на болеста Жедно тело е болно тело, потребно е хитно внес на вода во телото. Создавањето на

Дознај повеќе

Возиш точак без раце -враќање на мускулите во форма

Тест за можностите на мускулите Возење точак без раце во детството е забава а во зрелите години вежбање и рекреација.

Дознај повеќе

Мулти – Левел Маркетинг, измама на столетието

Дали земјите во развој се плодно тло за МЛМ? Мулти – Левел Маркетинг или мрежен маркетинг накратко преставува здружување на

Дознај повеќе

Не барај работа – почни да работиш

Секогаш има опција и решение само фали желба Не барај работа е спротивно од она што го слушаме по цели

Дознај повеќе

Телото може само да ги излечи сите болести

Кога ќе се препуштиме на страни тела тогаш тек настануваат проблеми Телото може да се прилагоди секаде и секогаш. Доколку

Дознај повеќе