ГМО во храната, како да разликувате

ГМО  прехранбени артикли се добиваат со вметнување на генетски материјал од еден вид на друг вид, со помош на генетски

Дознај повеќе

Како да започнам-здрав начин на исхрана

 Како да започнам и како да дојдам до мојот производ за здрав доручек? Често поставувано прашање . Како и каде

Дознај повеќе

Дехидрација основни сигнали за заболување

Телото реагира при недостаток на вода Дехидрација појава кога телото има недостаток од вода во себе. Има многу сигнали но

Дознај повеќе

10 симптоми на дијабетес што треба да се знааат

10 симптоми на дијабетес како превенција од најлошото. Дијабетесот е една од најчестите болести на денешницата. Се смета дека има

Дознај повеќе

Дијабетес или Шеќерна болест-Diabetes mellitus

Шеќер во крвта како современ убиец Дијабетес е заболување хронично кога панкреасот не продуцира доволно инсулин.  Tелото не може vеќе

Дознај повеќе