Влијанието на утринскиот оброк врз продуктивноста

  Продуктивноста на работа започнува со вистинскиот појадок. Здравиот хранлив појадок е како гориво кое дава енергија за да имате

Дознај повеќе

Телесни маснотии – колку се навистина штетни?

Мрсно, маснотии, сало, чварки, маслец, мишелинка… Телесни маснотии се неопходни за живот на еден организам. Секој човек, колку и да

Дознај повеќе

Бобинки плодови за долговечен и здрав живот

Секојдневна доза на чисто здравје Бобинки се плодови кои на нашето поднебје ги има во изобилие, а се толку многу

Дознај повеќе

Леќа-јадење што треба често да се конзумира

Знаењето може само здравје да ви донесе Леќа-билката од фамилијата на мешунките. Го одржува нивото ма шеќерот во крвта и

Дознај повеќе

Советите на дедо Вецо за подолг живот

Кога посакав да не се заборави Советите на дедо Вецо секогаш во клучни моменти од животот ме насочувале на вистинскиот

Дознај повеќе

Микробранова по третпат – развој и дилеми

Две теории за настанување на микрото   Микробранова по третпат на нашиот сајт како одговор на интересот за ова кујнско

Дознај повеќе

Микробранова вторпат – зошто да ја избегнувате

Треба ли микро печките да бидат дел од нашите кујни Микробранова вторпат само поради фактот што е помагало кое го

Дознај повеќе

Микробранова – поделени ставови ЗА и Против

Куќно помагало што го модернизираше животот- но дали е така? Микробранова како помагало наоѓа огромна примена насекаде околу нас. Во

Дознај повеќе

Формула 1 шејк од Herbalife за цел ден

Чаша шејк за здрав појадок и регулирана тежина Формула 1 шејк преставува инстант напиток во зависност  од тоа како го

Дознај повеќе

Историја на исхраната и историја на Homo sapiens

Развојот на човекот ја менувал исхраната Историја на исхраната најлесно би ја преставиле кога би ја отсликале во само 24

Дознај повеќе

Љубиш или посакуваш, сакаш некого и нешто

Дали себичноста ја раздвојуваме од љубовта? Љубиш или посакуваш многу а притоа работите си ги присвојуваш себично само за себе,

Дознај повеќе

Шоферските проблеми – за оние најлошите здравствените

Здравјето кај професионалните шофери е поважн од профитот Шоферски проблеми имло и има. Веќе цела година говоримеи пишуваме за тоа.

Дознај повеќе

Екскремент (измет) -бојата и формата за добра дијагноза

Вашиот измет може да ви каже многу за вашето здравје Екскремент или измет после оброкот може да ни даде слика

Дознај повеќе

Телото може само да ги излечи сите болести

Кога ќе се препуштиме на страни тела тогаш тек настануваат проблеми Телото може да се прилагоди секаде и секогаш. Доколку

Дознај повеќе

Лоши диети лошо здравје-во вртлогот на трачот

  Премногу методи за слабеење а само една вистина Лоши диети стално не опсипувале во сите медиуми. Да резонираме дека

Дознај повеќе

Дехидрација основни сигнали за заболување

Телото реагира при недостаток на вода Дехидрација појава кога телото има недостаток од вода во себе. Има многу сигнали но

Дознај повеќе

10 симптоми на дијабетес што треба да се знааат

10 симптоми на дијабетес како превенција од најлошото. Дијабетесот е една од најчестите болести на денешницата. Се смета дека има

Дознај повеќе