Како до остварување на вашата новогодишна резолуција што ќе трае цела година

    Како до остварување на вашата новогодишна резолуција Новогодишни резолуции – не правете ветувања коишто не можете да ги

Дознај повеќе

Како да го надминете јадењето под стрес

    Како да го надминете јадењето под стрес Јадењето под стрес е консумирање храна како одговор на стрес, особено

Дознај повеќе

Мантри за успех во бизнисот

      Мантри за успех во бизнисот     За да имате успешен бизнис не треба да се користат

Дознај повеќе

Продади вредност не само чиста заработка на пари

Продади вредност не предмет- звучи чудно а дава резултати. Продади вредност не предмет-Пенкало вредно колку годишниот бонус на директорите. Приказната

Дознај повеќе

Новогодишна одлука кратка или долготрајна

  Носењето одлука на нова година стана традиција Новогодишна одлука се донесува традиционално во очи на новогодишната прослава, вечерта кога

Дознај повеќе

Вистина за сите времиња, вери и нации

Вистина, толку многу злоупотребуван и искривуван збор. Злоупотребуван и искривуван од личности кои сакале да профитираат. Да остварат моментална добивка

Дознај повеќе

Мотивација и визуелизација на целта

Целта е онолку далеку колку сакаш ти да биде Мотивација и визуелизација се клучни зборови  за старт на сакам и

Дознај повеќе

Прашај советник за здрава исхрана – велнес тренер

Немаш потреба од мачење- информирај се Прашај ако не знаеш, ќе ме подучеше дедо ми кога и да приметeше дека

Дознај повеќе

Подади рака – помогни, фрустрацијата не води никаде

Кому му треба насилство ако е љубовта доволна? Подади рака на постаро изнемоштено лице, на младо неискусно, на незаштитено галениче,

Дознај повеќе

Промени – патот низ кој поминува ларвата до пеперутка

Доколку сакаш да се промени нешто, Ти смени се-Jim Rohn Промени во животот ни се потребни секаде и секогаш. Кога

Дознај повеќе

Среќа ќе имаш ако ја прифатиш кога ти ја нудат

 Трет Среќа или трет Чамец За Среќа   Среќа имам или немам сеуште ќе слушнам од време на време од некого.

Дознај повеќе

Измами и шминки веќе НЕ требаат може само вистина

Вредности Не Предмети-Тоа Што Тој Сакa  Измами денес има насекаде околу нас. За старт ние да си расчистиме, да ние

Дознај повеќе