Зошто здравјето е клучот до вашиот професионален успех

      Зошто здравјето е клучот до вашиот професионален успех   Водете сметка за вашето здравје, така и вашата

Дознај повеќе

Совети за користење инстаграм за бизниси

    Совети за користење инстаграм за бизниси   Инстаграм има повеќе од еден билион месечно активни корисници, помала кокуренција

Дознај повеќе

Истрајност-како со цигарите, со факултетот, со работата…

Откажувањето и истрајноста до крај некогаш се на иста страна Истрајност во намера на зацртан план и идеја, во намера

Дознај повеќе

Книга- пријател за лек за душа и мозочни вијуги

Да лоцираме каде се нашите „малери и грешки“ Книга- физички: збир  кога повеќе кога помалце на листови хартија со штампани

Дознај повеќе

Како и зошто да им поставите граница за децата

На децата треба да им се постават 2 граници Граница за децата мора да има за нивни правилен развој. Психолозите

Дознај повеќе

Младите сакаат да сработат за да заработат

Младите денес можат многу се додека не се замешаат постарите Младите сакаат свој живот. Живот со свои сопствени фотографии и

Дознај повеќе

Како до премија на лото, спортска и во животот?

Добивките во животот се најслатки Како до премија во животот? Ова треба да е вистинското прашање. Како и се друго

Дознај повеќе

Слободно време за летниот распуст-паметна инвестиција

Денес младите се двоумат како да го потрошат слободното време Слободно време, термин кој на сите ни е добро познат,

Дознај повеќе

Смени се себеси како не би бил сменет

Промени се себеси како би те снашло она доброто Смени се себеси- Ќе кажат постарите, ако сакаш работите да тргнат

Дознај повеќе

Туѓина во пустина-привремено или стално раселени

Дали иселувањето за подобар живот подразбира и потежок Туѓина во пустина – е израз кој треба да не асоцира дека

Дознај повеќе

МЛМ-Како НЕ да премине во ДА а за секое Не 100 денари

Дали навистина НЕ е одбивање или само привремено ? МЛМ како НЕ прејде во ДА- како одбивањето да го смениме

Дознај повеќе

Продади вредност не само чиста заработка на пари

Продади вредност не предмет- звучи чудно а дава резултати. Продади вредност не предмет-Пенкало вредно колку годишниот бонус на директорите. Приказната

Дознај повеќе

Гард за успех – кренат гард за неуспех

Сем во боксот гардот не е добар Гард за успех – како ни помага воопшто во животот?  Важно за нас

Дознај повеќе

Мулти – Левел Маркетинг, измама на столетието

Дали земјите во развој се плодно тло за МЛМ? Мулти – Левел Маркетинг или мрежен маркетинг накратко преставува здружување на

Дознај повеќе

Не барај работа – почни да работиш

Секогаш има опција и решение само фали желба Не барај работа е спротивно од она што го слушаме по цели

Дознај повеќе

Дупка во бизнисот за тест на вашето пловило

Бродови не потонуваат поради многу водата околу нив -поради водата во нив потонуваат Дупка во бизнисот денес може да му

Дознај повеќе

Блуз во матна вода – “…шта раде рибе на сувом…“

Свашта се роди у мутној води- би рекол Џоле Блуз во матна вода како асоцијација на песната од Џорџе Балашевиќ.

Дознај повеќе

Барам работа- за да ја најдам идејата за бизнис

Барајќи работа може и да најдеш идеја за бизнис Барам работа е нешто што често го слушаме сите ние меѓу

Дознај повеќе

ТРИ основни правила за грижа на консумент и соработник

Како грижата за консумент и соработник ни го дуплицира работењето? 3 основни правила од досегашното мулти левел работење се наметнаа

Дознај повеќе

Drop Ship Бизнис-директна продажба

Drop Ship Бизнис е начин на работење кој во светот функционира масовно со појавата на интернетот. Herbalife е многу сличен

Дознај повеќе