Стариот мудрец пресече-СЕ на свое ќе си дојде

Дедо Вецо со приказната за најквалитетниот зидар на Стариот Балкан Стариот мудрец дедо ми Вецо таа вечер беше расположен. Стално

Дознај повеќе

Новогодишна одлука кратка или долготрајна

  Носењето одлука на нова година стана традиција Новогодишна одлука се донесува традиционално во очи на новогодишната прослава, вечерта кога

Дознај повеќе

Сектор за намалување на продажба

Дали вашата фирма има сектор за намалување на продажба? Сектор во кој работат луѓе задолжени да ви ја уништат продажбата.

Дознај повеќе

Буре барут во современиот бизнис не треба

Експлозивноста и нетрпението го уништува нашиот бизнис Буре барут– Позната реплика во драмата на Дејан Дуковски Вели “Кој е крив,

Дознај повеќе

Основи на МЛМ и Интернет маркетингот

Мулти Левел Маркетинг (МЛМ) преку Интернет е иднината на слободното тргување Основи на МЛМ го сочинуваат следните важни конструктивни елементи:

Дознај повеќе

Соништа-некој ги интерпретира а некој исмејува

Интерпретација на соништата е забавна за некој и профитабилни Соништа добри, љубовни, забавни, смешни и за некого болни. Соништа  на

Дознај повеќе

Велешките компјутерџии-каде се момците денес?

Некаде во светот можеби ќе беа ИТ менаџери а овде… Велешките компјутерџии – млади момчиња кои во почетокот на 2000-та

Дознај повеќе

Психо тест-3 животни кои ви се најомилени?

Тест што ги разоткрива луѓето? Психо тест како релаксација на одмор меѓу часови-одлична забава. Психо тест како дружба со пријателите

Дознај повеќе

Државна работа – зошто ли е толку посакувана?

Родиме мајко и малер само, државно фрли ме Државна работа па макар и по цена на губење образ, губење достоинство

Дознај повеќе

Графити – вандализам или урбана уметност

Младите проговараат со нивниот јазик Графити, дали е тоа вандализам или улична уметност? Дали тоа е израз на младата генерација

Дознај повеќе

Социјалните мрежи-има ли вистина во нив

Современите уништувачи на младоста или нешто друго… Социјалните мрежи во последните години некако ни станаа алатка за да се пресметуваме

Дознај повеќе

Тинејџери и алкохол-пијат ли или нова афера

Пијат ли толку многу тинејџерите? Тинејџери и акохол е честа тема меѓу родителите. Неретко завршува со критики до нив и

Дознај повеќе

Мудроста во ќуп кај дедо Вецо и во животот

И мудроста треба да се заслужи Мудроста во ќуп не се наоѓа, не ја ни барајте таму, таму ја нема.

Дознај повеќе

Поршето пак не пали-чоколаден или ванилин сладолед?

Кога ќе земеме чоколаден сладолед никако да запали? “Поршето пак не пали на чоколаден сладолед“-работен налог кој осамна дента на

Дознај повеќе

Вистина за сите времиња, вери и нации

Вистина, толку многу злоупотребуван и искривуван збор. Злоупотребуван и искривуван од личности кои сакале да профитираат. Да остварат моментална добивка

Дознај повеќе

Мотивација и визуелизација на целта

Целта е онолку далеку колку сакаш ти да биде Мотивација и визуелизација се клучни зборови  за старт на сакам и

Дознај повеќе

Промоција и визуелизација за долгорочен успех

Лесно е да засакаш кога ја имаш вистинската слика Промоција и визуелизација е основа за секој кој сака прав бизнис,

Дознај повеќе

Моментум во бизнис имате или батериите ви се празни

  Со многу енергија може да се осветли секое темно ќоше Моментум во историјата на човештвото на планетата земја, на

Дознај повеќе

Лидер што не сака да слуша е опкружен со глуви луѓе

  Ако не го слушаш нема ни кој да ти каже   Лидер ако во своето водење не е спремен

Дознај повеќе

Тинејџерски проблеми-имаат ли на разбирање од старите?

Колку навистина тинејџери имаат проблеми? Тинејџерски проблеми има многу. Доколку им дозволитена младите да ви се изјадаат ќе ви кажат

Дознај повеќе