Клиенти нивно мапирање и современо водење

 Патот до лојалност на клиентите е тежок Клиенти магичен збор што носи солиден бизнис а може и многу голем. Во

Дознај повеќе

Психолошки техники кои животот го прават полесен

Обични совети за поголем успех Психолошки техники за оние кои непризнаваат ништо сем успех. Постојат многу психолошки трикови и НЛП

Дознај повеќе

ГМО девојчиња се почесто по начите улици

Се e ГМО,  дури и изгледот на денешните девојчиња ГМО девојчиња се оние кои всушност се спротивното од природни. Органските

Дознај повеќе

Истрајност-како со цигарите, со факултетот, со работата…

Откажувањето и истрајноста до крај некогаш се на иста страна Истрајност во намера на зацртан план и идеја, во намера

Дознај повеќе

Фолиранти-изминува нивното време засекогаш

Времето на вистински морални вредности доаѓа Фолиранти како поим за мали никакви типчиња, што би рекол другар ми Швецо: „Жгољави“,

Дознај повеќе

Советите на дедо Спасо за подолг и поздрав живот

Работите околу нас влијаат на нашето тело Советите на дедо Спасо беа за водата и храната но и за се

Дознај повеќе

Смени се себеси како не би бил сменет

Промени се себеси како би те снашло она доброто Смени се себеси- Ќе кажат постарите, ако сакаш работите да тргнат

Дознај повеќе

Продади вредност не само чиста заработка на пари

Продади вредност не предмет- звучи чудно а дава резултати. Продади вредност не предмет-Пенкало вредно колку годишниот бонус на директорите. Приказната

Дознај повеќе

Гард за успех – кренат гард за неуспех

Сем во боксот гардот не е добар Гард за успех – како ни помага воопшто во животот?  Важно за нас

Дознај повеќе

Дупка во бизнисот за тест на вашето пловило

Бродови не потонуваат поради многу водата околу нив -поради водата во нив потонуваат Дупка во бизнисот денес може да му

Дознај повеќе

Стариот мудрец пресече-СЕ на свое ќе си дојде

Дедо Вецо со приказната за најквалитетниот зидар на Стариот Балкан Стариот мудрец дедо ми Вецо таа вечер беше расположен. Стално

Дознај повеќе

Новогодишна одлука кратка или долготрајна

Носењето одлука на нова година стана традиција Новогодишна одлука се донесува традиционално во очи на новогодишната прослава, вечерта кога одбројуваме

Дознај повеќе

Буре барут во современиот бизнис не треба

Експлозивноста и нетрпението го уништува нашиот бизнис Буре барут– Позната реплика во драмата на Дејан Дуковски Вели “Кој е крив,

Дознај повеќе

Државна работа – зошто ли е толку посакувана?

Родиме мајко и малер само, државно фрли ме Државна работа па макар и по цена на губење образ, губење достоинство

Дознај повеќе

Мудроста во ќуп кај дедо Вецо и во животот

И мудроста треба да се заслужи Мудроста во ќуп не се наоѓа, не ја ни барајте таму, таму ја нема.

Дознај повеќе

Вистина за сите времиња, вери и нации

Вистина, толку многу злоупотребуван и искривуван збор. Злоупотребуван и искривуван од личности кои сакале да профитираат. Да остварат моментална добивка

Дознај повеќе

Мотивација и визуелизација на целта

Целта е онолку далеку колку сакаш ти да биде Мотивација и визуелизација се клучни зборови  за старт на сакам и

Дознај повеќе

Промоција и визуелизација за долгорочен успех

Лесно е да засакаш кога ја имаш вистинската слика Промоција и визуелизација е основа за секој кој сака прав бизнис,

Дознај повеќе

Мудрецот и внукот со драгиот камен

  Мислиме дека многу вредиме а никој не не плаќа Мудрецот и внукот е многу стара приказна. И кога и

Дознај повеќе

Моментум во бизнис имате или батериите ви се празни

  Со многу енергија може да се осветли секое темно ќоше Моментум во историјата на човештвото на планетата земја, на

Дознај повеќе