Потрошени калории за … согорени калории со секој оброк

Потрошени калории за калории Потрошени калории по оброк како информации можат многу да ни го олеснат животот Ако знаеме кој оброк,

Дознај повеќе

Мирисот на баба-рецепти за здрав начин на исхрана

Рецепти со мирисот на баба Мирисот на баба преку нејзините кифлички, тиганици, гибаници, погачи,палачинки. Потпечени лепчиња, соленки и што уште

Дознај повеќе

Опстипација и пластелин што е заедничко?

Лоши деца нема, има само лоши родители Опстипација и пластелин – незнаењето често умее да предизвика проблем. Кога се работи

Дознај повеќе

Соништа-некој ги интерпретира а некој исмејува

Интерпретација на соништата е забавна за некој и профитабилни Соништа добри, љубовни, забавни, смешни и за некого болни. Соништа  на

Дознај повеќе

Велешките компјутерџии-каде се момците денес?

Некаде во светот можеби ќе беа ИТ менаџери а овде… Велешките компјутерџии – млади момчиња кои во почетокот на 2000-та

Дознај повеќе

Психо тест-3 животни кои ви се најомилени?

Тест што ги разоткрива луѓето? Психо тест како релаксација на одмор меѓу часови-одлична забава. Психо тест како дружба со пријателите

Дознај повеќе

Графити – вандализам или урбана уметност

Младите проговараат со нивниот јазик Графити, дали е тоа вандализам или улична уметност? Дали тоа е израз на младата генерација

Дознај повеќе

Меридијани и органи-Во колку часот кој орган…

Кога да одмарате а кога не? Меридијани и органи – Денес е можно да дојдете до секакви информации за здравјето,

Дознај повеќе

Социјалните мрежи-има ли вистина во нив

Современите уништувачи на младоста или нешто друго… Социјалните мрежи во последните години некако ни станаа алатка за да се пресметуваме

Дознај повеќе

Јин и јанг меридијани-начин да си помогнете сами себе

Превентивните мерки се секогаш даваат резултати Јин и јанг меридијани се дел од старата “источна“ медицина. Денес се проучува на

Дознај повеќе

Тинејџери и алкохол-пијат ли или нова афера

Пијат ли толку многу тинејџерите? Тинејџери и акохол е честа тема меѓу родителите. Неретко завршува со критики до нив и

Дознај повеќе

Поршето пак не пали-чоколаден или ванилин сладолед?

Кога ќе земеме чоколаден сладолед никако да запали? “Поршето пак не пали на чоколаден сладолед“-работен налог кој осамна дента на

Дознај повеќе

Вистина за сите времиња, вери и нации

Вистина, толку многу злоупотребуван и искривуван збор. Злоупотребуван и искривуван од личности кои сакале да профитираат. Да остварат моментална добивка

Дознај повеќе

Мотивација и визуелизација на целта

Целта е онолку далеку колку сакаш ти да биде Мотивација и визуелизација се клучни зборови  за старт на сакам и

Дознај повеќе

Мудрецот и внукот со драгиот камен

  Мислиме дека многу вредиме а никој не не плаќа Мудрецот и внукот е многу стара приказна. И кога и

Дознај повеќе