Измами и шминки веќе НЕ требаат може само вистина

Вредности Не Предмети-Тоа Што Тој Сакa 

Измами денес има насекаде околу нас. За старт ние да си расчистиме, да ние не нудиме шминкани предмети, нафилувани приказни туку ВИСТИНСКИ ВРЕДНОСТИ. Акцент на Вистински вредности, затоа што ако се вистински тогаш и вредноста им е често реална. Измами денес лесно се продаваат само што се краткотрајни и  што нашето име е испрљано. Ако околината е многу загадена тоа не ни дава за право да и ние се служиме со Измами.

Вистинските вредности секогаш се во мода, секогаш се на површина, на врвот.

Измами во светот на бизнисот има многу но една приказна за вистинските вредности ги уништува сите тие.

Бил повикан целиот борд на директори во Крајслер, на дневен ред –пад на продажбата. Веднаш била прогласена вонредна состојба. Како да се подобри ситуацијата? Како да се продадат повеќе возила? Вака понатаму не оди.

Автомобили имаме и квалитет, за бренд да не зборуваме. Што е тоа што ни недостасува?

Измами не траат долго и прават голема штета на подолг период.

Аналитичките испитувања направени меѓу продавачите покажува дека ги имаат сите бенефити. Не им фали ништо. Сервисирани се имаат и бонуси. Сервисната мрежа ние е на највисоко ниво, не има секаде. Што тоа фали ако имаат СЕ?

Одеднаш од самиот ќош на канцеларијата се слушна смеење. Најстариот член на одборот слатко се смеел.

Очигледно знаел зошто.

Го привлекол вниманието на сите.Настанал молк. Очекувале да се изјасни, да каже што е толку смешно?

Старецот кој не ги знае новите методи, новите начини на анализи. Оној де кој не е со модерните времиња и системи.

Стариот волк-како го нарекуваа, извадил пенкало го ставил на врвот од чашата и ги прашал.

Колеги, колку чини ова пенкало ?

Се очекувало решение на проблемот а не нешто така глупаво. Зар сега најде Волкот стар да си игра со нас, и онака не дека нешто знае. Го чуваат само за да дојде до пензија. Ама арогантно младите Селс менаџери почнале да надаваат, од 1 долар до неколку десетици. Очекувале да чујат за вистинската вредност. Сакајки да се пошегуваат некои од нив на старецот му префрлиле дека можеби и не пишува, старо е пенкалото и тоа стасало за пензија.Потценувањето било и дел на работењето на некои од нив. Измами биле нивно секојдневие.  Одговорот на толку едноставно прашање не го знаеле.

-Момци,  ако со ова пенкали треба да го потпишете чекот за вашиот годишен бонус, колку ќе вреди?

-Ако вашиот бонус е 6.5 милиона долари, колку ќе вреди ова пенкало точаш.

-Без старово пенкало нема ни чек.

 Повеќе приказни за успех и благодет и искреноста…

Доколку на купците почнеме да им продаваме вредност а не предмет, проблемот ке биде минато. Доколку место измами им даваме вистински информации.

Треба да уочат дека за дадените пари ќе добиат многу повеќе..

Со вложените пари да добијат повеќе задоволство.

За вложените пари да добијат и повеќе квалитет .

-Во Крајслер сите овие работи тие ги добиваат.

Секогаш промовирањето на вредноста ја надвладува цената.

Добиваме задоволен муштерија, задоволен за потрошеното и добиеното.

-Доколку му ја понудите нашата најнова лимузина за 100 долара на некого, Што мислите дали ќе размислува да ја купи или НЕ? Ќе се жали дека нема пари и дека му касни, дека има домашни проблеми?

Ќе не праша ли каде да позајми пари ако ги нема?

Сите се сложиа дека за тие пари и да нема, ЌЕ ГИ НАЈДЕ под дрво и камен, за тие пари а таква вредност. И повторно се враќаме на суштината, нема потреба од измами кога вистинската вредност има цена и тоа добра.

Кога на човека ќе му кажеш тоа што сака да слушне си остварил комуникација.

Неговото внимание и време си ги добил на тацна. Си добил простор за промовирање на твојата вредност, не предмет.

Доколку имаме продукт што дава резултати, квалитет, трае тогаш треба да зборувам за неговата вистинска вредност.

Да зборуваме за тоа колку ви треба, колку ќе добиете за она ситно пари што ќе издвоите за него. Се разбира сето ова функционира ако и САМО АКО  производот вреди.

Посетете не и видете како од дома да изградите интернационален бизнис

Колку и да чини ….ако не ми треба не мислам да дадам пари.

Ние имаме вредност на продукт вистинска, а таква е и вредноста на бизнисот единствено што вам ви треба е да не контактирате, пенкало не ви треба.

Избери ја брзината и пакетот со кој што сакаш да почнеш

Коментирај

Your email address will not be published. Required fields are marked *